NRK Meny
Normal

– Veldig deilig å ikke få gjort hiphop og opera

Nora, Paul og Lars Erik var de tre som havnet på bunnen i kveldens Stjernekamp, og det var sistnevnte som trakk det korteste strået.

Det har allerede gått fire uker siden Stjernekamp startet, og forrige lørdag var det Eddie Guz som måtte ta av seg hatten og forlate Stjernekamp. I kveld var det Lars Erik sin tur, for etter en helaften med storband, glitter og paljetter var Stjernekamp-reisen over.

•Lars Erik Blokkhus måtte forlate Stjernekamp

Lars Erik er fornøyd med at han fikk med seg storband-sjangeren.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

– Det er kjipt å ryke ut, men jeg ville få med meg denne sjangeren her, og jeg håper jeg har skapt god underholdning i de sendingene jeg har vært med på, sier Lars Erik til NRK.no.

Han er derimot litt lettet for å slippe visse deler av den videre konkurransen.

– Det er veldig deilig å ikke få gjort hiphop og opera.

Men det er én sjanger han gleder seg til å jobbe mer med.

– Jeg har storkost meg. Nå blir det tilbake til Plumbo og jobbe med ting jeg kan. Og litt country, sier Lars Erik.

  • SE I NETT-TV: Stjernekamp
  • Se hvilke låter artistene opptrådte med i faktaboksen

Åpnet med stående applaus

I kveld var kvelden hvor artistene fikk opptre med et 17-manns orkester fra Norges musikkhøgskole i ryggen. Og for at kveldens sjangerekspert Jens Wendelboe skulle bli skikkelig fornøyd, ønsket han å bevege seg inn i en musikalsk verden som ikke bare gir gåsehud. Men som også tar sjelen med av sted på musikalske vinger.

Reidun var favoritten forrige lørdag i sjangeren country. I kveld åpnet hun showet med «Mack the Knife» av Ella Fitzgerald, og fikk stående applaus fra sjangereksperten Jens Wendelboe. Han er coach og ekspert for tredje år på rad.

Ifølge Mona B. Riise gjorde hun det så bra at det var dårlig gjort mot resten av deltakerne.

– Jeg tror ikke det jeg hører. Det er helt utrolig, virkelig. Ingen over, ingen ved siden av! sa ekspert Jens etter opptredenen.

– I dag tenkte jeg: nå kjører jeg det jeg selv synes er dritbra. Jeg kjørte full 20-talls stil. Jeg tror det var det som gjorde at det gikk så bra, at jeg slo meg løs og gjorde det jeg har trua på, sier Reidun til NRK.no.

– Jens antydet at du kanskje stikker av med seieren?

– Hvis han sa det, er det helt vilt, jeg beundrer han veldig. Det er en ære å høre for han, jeg har så stor respekt for han.

Storbandet i Stjernekamp

Kveldens storband.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Mer Jørn Hoel enn «Har en drøm»

Også Jørn Hoel imponerte dommerne stort. Han hadde valgt en låt som har forandret livet hans, og han fortalte at han hadde ventet på å få synge denne låten siden han var 13 år.

– Låten jeg sang i dag, den har jeg levd så mye. Det er eneste gang jeg ikke har stått bak scenen å lurt på hvordan var låten igjen, sier han til NRK.no.

«I've Got News For You» av Edgar Winter's White Trash og storband-sjangeren er den eneste grunnen til at han ønsket å bli med på Stjernekamp.

– Jeg ville kjempe meg frem til den sendingen for å kunne synge denne låten.

– Hva er motivasjonen for å bli med på resten av showet nå som du har sunget denne låten?

– Døtrene mine hørte meg rappe sist helg og de ble helt ville. De sa: du må bare videre pappa, vi må komme og se deg neste gang når du rapper den låten der.

Thomas Felberg mente at Jørn gjorde en av kveldens beste opptredener.

– Dette viser at skjønnsang ikke alltid er bra musikk. Det er akkurat som om du har levd låten hele livet. Leveransen er upåklagelig, det er ikke mange som er der i den sjangeren, sa Sjangerekspert Jens.

Ga mer blaffen denne gangen

Ifølge Nora er hun pirkete når det kommer til musikk. I forberedelsene måtte hun legge bort teksten en stund, fordi hun hadde valgt en vanskelig låt. I starten av låten «Tough Lover» briljerte hun med stemmen i kjent Christina Aguilera-stil, til publikums begeistring – og dommernes.

Etter opptredenen sa hun seg fornøyd, og at hun klarte å gi mer blaffen denne gangen enn tidligere.

– Det var en fantastisk start, og vi har snakket om det å bare slenge fra seg alle krav til deg selv. Du er bare 18 år, og hvordan du skal klare å være så moden, det vet ikke jeg. Men du må bare gi f i alle andre og ha det gøy. Så skal alle andre bare se deg og bli inspirert, sa Mona etter opptredenen.

– Du er litt på hjemmebane

Mo har gjort det veldig bra de foregående sjangrene, og har i tillegg til en bra vokal vist at han har dansetrinnene på plass. Heller ikke nå klarte han å gi slipp på dansen. Det til sjangereksperten Jens' skepsis. Han var imidlertid veldig fornøyd med resultatet da Mo fremførte «Get Up» (I Feel Like Being a Sex Machine) av James Brown.

– Mo du er en fantastisk sjel. Det er ikke så mange som kan gjøre dette etter deg, sa han.

Thomas syntes derimot at låtvalget var litt for trygt.

– Jeg må si jeg digger deg Mo. Du har en tilstedeværelse som er dritkul. Men jeg må få lov til å bli litt streng. Du safer kanskje litt, og er litt på hjemmebane, men jeg skulle gjerne sett deg velge en ordentlig storbandlåt, sa han, og la til:

– Du må tørre å prøve enda mer og hoppe i det ukjente, jeg tror du vil lande på beina.

Mona B. Riise, Thomas Felberg og Jens Wendelboe på Stjernekamp

Dommerne hadde Reidun, Jørn og Mo som favoritter etter en aften med storband.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Imponerte til tross for sin unge alder

Raylee havnet blant de tre på bunne forrige lørdag, og nå vil hun gi alt for å komme seg videre til neste sjanger. Hun har sunget litt med storband tidligere. Og ekspertpanelet var imponerte etter øvingen.

– Det er helt utrolig å tro at du er 17 år og gjør Shirley Bassey så bra. Å se deg nå var helt vilt. Du klarer å være forførerisk søt så gå over til beinhard. Jeg håper de hjemme så det jeg så, sa Mona etter nummeret.

Raylee brukte et spesielt hjelpemiddel for å gå inn i rollen og låten.

– Det å være en rolle er det morsomste jeg vet. Jeg fikk beskjed om å synge til kjæresten min, det hjalp veldig det.

Har endret mening om hip hop

For Anita Skorgan var dette en ny opplevelse. Hun hadde aldri før sunget med storband, og debuterte med «They Can't Take That Away From Me» av Fred Astaire. Sjangerekspert synes det var en fantastisk fremførelse.

Mona synes det var fint, men på grensen til kjedelig. Hun oppfordret Anita til å tørre mer. Og det blir ikke vanskelig, for neste ukes sjanger er hip hop. Anita har tidligere sagt at hun nesten håpte å bli stemt ut før sjangeren, men nå har det endret seg.

– Jeg har funnet en utrolig fin låt av Karpe Diem, og den har jeg lyst til å gjøre.

  • Neste lørdag skal artistene konkurrere i sjangeren hip hop.