Lang dag for Unni

Unni Wilhelmsen sto opp klokka 04 for å være med på Frokost-tv. Samme kvelde spilte hun sin første konsert med det materialet fra sitt nye album ”Til meg”.

Unni Wilhelmsen på P1-scenen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Unni Wilhelmsen på P1-scenen
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Lyd: Hør Hele konserten med Unni Wilhelmsen om igjen her!

Lyd: Hør hele intervjuet med Unni Wilhelmsen fra Musikknytt i NRK P1!

Platedirektør, markedssjef, komponist og artist Unni Wilhelmsen er inne i årets travleste uke når hun skal lansere sitt eget album ”Til meg” på eget selskap. Lanseringen tar så mye tid at hun har utsatt Norges-turnéen til over nyttår.

Unni Williams ble intervjuet av Robert Sætervik.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Unik sjanse

Radiokonserten i Kveldsåpent på P1 fra Studio 19 var derfor en unik sjanse til å høre Unni live for de 80 fremmøtte i salen og de om lag 200.000 lytterne som fikk med seg timen midt i programmet Kveldsåpent.

- Jeg sto opp klokka 04 i natt, sukker Unni før hun går på scenen og serverer oss i salen og lytterne en intens konsertopplevelse sammen med sitt nyinnøvde band.

I hurten og styrten

Fordi tirsdagens konsert er utenom neste års turné har Unni Wilhelmsen måttet finne seg et band i hurten og styrten. Hun fikk med seg tre erfarne frilansere; Fredrik Møller Ellingsen på gitar og sampler, Eivind Kløverød på trommer og Finn Tore Tokve på bass. De to sistnevnte har jobbet mye sammen med Jonas Fjeld det siste året. Fredrik har også produsert deler fire av sangene på ny-albumet.

Sammen med Unni låt det godt og lunt.

Unni er redd for å bli stemplet som ”dama med kassegitar”, og spilte de fleste låtene med el-gitar. Men hun tok også opp sin slitte banjo på to av låtene, en banjo som etter Unnis mening trenger en fast og bestemt oppdragelse.

Feil banjostemme

Det sier noe om hvor uhøytidelig Unni Wilhelsem tar seg selv, når hun langt ut i konserten ler av at hun spilte feil banjo-stemme på den første banjo-låta.

- Det er jo den melodien jeg skal spille på denne låta. Skitt au! Uansett var banjo-spellet mitt verdt en toer på terninge, sier Unni, og peker nese til en lite hyggelig VG-anmelder.

Unni Wilhelmsen på P1-scenen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Kulturstrøm

 • Knallgod science fiction

  – Med sin virkelighetsnære fremstilling av teknologi og fysikk, samt et interessant galleri av rollefigurer, har «The Expanse» satt en ny standard for hva vi kan forvente av sci-fi i TV-ruta, skriver seriekritiker Marte Hedenstad om den sjette og siste sesongen. Hun gir den terningkast 5 hos Filmpolitiet.

  SISTE REIS: Mannskapet ombord på Rocinante i den siste sesongen av «The Expanse».
  Foto: Amazon Prime Video.
 • The Beach Boys og Duran Duran til Lillestrøm

  I mai og juni skal størrelser som Duran Duran og The Beach Boys rykke inn på en parkeringsplass i Lillestrøm – som del av en ny konsertserie kalt Sommerstemning.

  Stjernene stiller på den store parkeringsplassen utenfor Nova Spektrum, tidligere kjent som Norges Varemesse. Der er det rom for 8.000 publikummere.

  Bak Sommerstemning står TADC Norway, som drives av Jon Enger, Edward Janson og Chris Rotenius og er en del av TADC-konsernet med selskaper i Sverige og Danmark (NTB).