NRK Meny
Normal

Lammerull med julebakte fikener

Vi skal ta vare på de få mattradisjonene vi har her til lands, slik som julematen med pinnekjøtt og ribbe. Men hvorfor ikke leke seg litt?

Julepølse
Foto: Scanpix

- En litt småfrekk variant er lammerull med julebakte fikener, sier nitimkokk Lars Barmen .

Her kommer oppskriften:

1 lammerull

4 fikener

skall av 1 appelsin

2 dl rødvin

½ sitron

1 dl portvin

50 gram sukker

½ vaniljestang

1 kanelstang

2 stjerneanis

brønnkarse til pynt

Skjær ½ cm tykke skiver av lammerull og legg på varme tallerkener.

Skjær et snitt i toppen av fikenene og dett dem i en langpanne. Hell over vin, sukker krydder og sitron. Dekk med folie og bak på 180 grader. Ca ½ time til de er møre.

Sett 1 fiken på hver tallerken og pynt med brønnkarse.