Lammegryte med grønnsaker
1 kg lammekjøtt fra bogen
1/2kg gulrot
1/2kg potet
2 stilk selleri
1 løk
1 bouquet garni /suppe kvast ( Persille, purre, laurbærblad og lignende som du binder sammen i en bukett.)
4 stilker med persille
1ss hvetemel
4dl kylling buljong/ kraft
Olje
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell gulrot, potet og løk. Rens sellerien. Kutt alt opp i biter. Brun lammekjøttet som du har delt opp i biter i en varm panne med olje. Krydre med salt og pepper og strø over hvetemel. La surre i et minutt. Tilsett buljong, grønnsaker og suppekvasten. Bland godt. Dekk med et lokk og la det koke i cirka 1,5 time. Ta ut suppekvasten rett før servering. Hakk persille og strø det over.
Tips:
Vil du ikke bruke selleri kan du bytte det ut med persillerot. Server gjerne brød og smør ved siden av.