NRK Meny
Normal

Lammefilet

I fredagens Frokost-TV lager Lise Finckenhagen lammefilet med fiken- og balsamicosjy. Oppskriften finner du her!

Lammefilet
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

800 g lammefilet, gjerne med fett

4 fedd hvitløk, uskrelt

et par kvaster frisk rosmarin

olje/smør til steking

salt og pepper

 

Fiken- og balsamicosjy:

3 dl lammekraft

1 sjalottløk, finhakket

1 ss sukker

2 ss balsamicoeddik

2 tørkede fiken, i små terninger

salt og pepper

noen dråper sitronsaft

 

Slik gjør du:

Rut fettet på lammefileten og krydre godt med salt og pepper. Stek kjøttet med fettsiden ned i en varm stekepanne. Tilsett hvitløksfedd og rosmarin og brun kjøttet godt på alle sider. Legg det over på en rist eller i en ildfast form.

Stek lammet videre i ovnen ved 180 grader i ca 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kjernetemperaturen bør være på 58-60 grader. La kjøttet hvile på en rist før du skjærer i det. Smelt sukkeret til lys karamell i en liten kjele.

Tilsett eddik, sjalottløk og fiken. Ha i lammekraften og kok sausen godt sammen. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

 

Tips:

Server med grønnsaker etter ønske f.eks. en blanding av stekt sopp, småløk, bacon og potet. Rotgrønnsaker, jordskokker og rødbeter smaker også godt til.

 

 

 

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller