NRK Meny
Normal

Laks på asiatisk vis

Trenger du middagstips? Her får du en nydelig lakserett, med en asiatisk tvist.

Laks
Foto: Marie Melgård / NRK

Morten Andrè Tungesvik er Kokk på Haga restaurant i Oslo, som nettopp har fått en Michelin-stjerne. I dag var han vikar for kokke-Lise. Han lagde en enkel rett som alle kan klare å lage, laks på grønnsaker med en soyasaus.

Dette trenger du

Soyasaus

Koriander

Smør, usaltet

Sukkererter

Vårløk

Shi-take sopp

Laksefilet

Pac Soy kål

Chili

Paprika

Hvitløk

Chalottenløk

Ingefær

Olje til steking

Salt og pepper

Soyanøttesmør

Laks
Foto: Marie Melgård / NRK

2 stk charlottenløk (gjerne banansharlottenløk)

1 fedd hvitløk

1,5 dl soyasaus

200 g usaltet smør

Slik gjør du:

Kutt hvitløk og charlottenløk i små terninger, hell på soyasaus. Brun smøret på medium varme, til det blir nøttebrunt og skummende.

Hell rolig over løk og soyablandingen.

Grønnsakene

Kutt grønnsakene i den størrelsen du vil ha den. Begynn med å steke soppen i litt olje på medium varme. Etterfyll med olje viss du trenger det.

Når soppen er gylden i farge har du i resten av grønnsakene og stek i ca. 1 min.

Cille Biermann og Morten Andrè Tungesvik
Foto: Marie Melgård / NRK

Ha på salt i ønsket mengde.

Slik steker du laksen

Kutt laksen i skiver på 45 grader, ta på salt og pepper. Stekes på medium varme til den blir gylden brun på bunnen og fortsatt litt rå på toppen. Stekes i ca. 4 min.

Når fisken blir lagt på grønnsakene vil varmen fra grønnsakene og fisken ettersteke fisken.

Ekstra

Om du vil ha poteter, ris eller for eksempel nudler til er det fullt mulig til denne retten.

Du kan også bruke en del olje i stedet for smøret i soyasausen. Da blir det et litt sunnere alternativ.