Laks i folie

Det er viktig å spise fisk, og i dag er det laks som står på menyen til Lise.

Laks i folie
Foto: NRK

LAKS I FOLIE MED JULIENNEGRØNNSAKER, INGEFÆR OG LIME

Til 4 stykker trenger du:

4 stykker laksefilet à ca. 180 g

1 stor gulrot

1/2 squash

1/2 liten purre, den lyse delen

1 liten bit frisk ingefær

2 lime

4 ts smør

god olivenolje

salt og pepper

aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:

Lag 4 dobble ark med aluminiumsfolie. Arkene må være så store at fisken enkelt kan pakkes inn. Skjær alle grønnsakene i fyrstikk-tynne strimler.Bruk en aspargesskreller på gulroten og squashen og lag tynne skiver på langs. Del skivene i to på tvers og skjær de så i tynne strimler. Del purren på langs, skyll mellom lagene med kaldt vann for å få bort evt. rester av jord. Skjær purren i tynne strimler.Smør foliearkene med litt olivenolje. Bland grønnsakene og fordel halvparten på foliearkene. Legg på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Press saften fra 1/2 lime over hvert fiskestykke og fordel resten av grønnsakene. Avslutt med finstrimlet eller hakket ingefær og en god stråle olivenolje.Klem pakkene godt sammen og stek dem ved 200 grader i ca.20 minutter.Server med ris, poteter eller pasta etter ønske.

Tips:

Dryss over litt finhakket gressløk før servering. Istedenfor frisk ingefær kan du bruke sushi ingefær. Den er litt sursøt og ikke så sterk så da kan du bruke litt mer.

Kulturstrøm

 • Varsler nye bøter

  Dersom markedsføringen mot mindreårige jenter ikke endres, vil den tidligere Top Model-dommeren bli bøtelagt igjen. Etter å ha fått et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner i desember i fjor, bryter modellagenten markedsføringsloven på nytt, ifølge Forbrukertilsynet.

 • Orgelet i Notre-Dame uskadet

  De store orgelet i Notre-Dame-katedralen ser ut til å være uskadet etter brannen, skriver orgeleksperten Pascal Quoirin på sin facebookside. Han har undersøkt instrumentet og ikke funnet skader på piper eller elektronikk. Verre har det gått utover et mindre orgel i kirkens kor, som er sterkt skadet av vann.

  Orgelet i Notre-Dame
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
 • Grøsser ble Boksluker-favoritt

  Bokslukerprisen i regi av Foreningen! les ble delt ut i dag på Sentralen i Oslo. Vinneren ble Mari Moen Holsve (32) for grøsseren «Ingen sover trygt i natt». Juryen har bestått av ti juryklasser på 5. og 6. trinn som har lest de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Vinnerboka er sykt bra og så skummel at noen av jurymedlemmene har fått mareritt, noe som betyr ordentlig kvalitet, heter det i juryens begrunnelse.

  Mari Moen Holsve med juryelever
  Foto: Foreningen !les