Laks i folie

Det er viktig å spise fisk, og i dag er det laks som står på menyen til Lise.

Laks i folie
Foto: NRK

LAKS I FOLIE MED JULIENNEGRØNNSAKER, INGEFÆR OG LIME

Til 4 stykker trenger du:

4 stykker laksefilet à ca. 180 g

1 stor gulrot

1/2 squash

1/2 liten purre, den lyse delen

1 liten bit frisk ingefær

2 lime

4 ts smør

god olivenolje

salt og pepper

aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:

Lag 4 dobble ark med aluminiumsfolie. Arkene må være så store at fisken enkelt kan pakkes inn. Skjær alle grønnsakene i fyrstikk-tynne strimler.Bruk en aspargesskreller på gulroten og squashen og lag tynne skiver på langs. Del skivene i to på tvers og skjær de så i tynne strimler. Del purren på langs, skyll mellom lagene med kaldt vann for å få bort evt. rester av jord. Skjær purren i tynne strimler.Smør foliearkene med litt olivenolje. Bland grønnsakene og fordel halvparten på foliearkene. Legg på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Press saften fra 1/2 lime over hvert fiskestykke og fordel resten av grønnsakene. Avslutt med finstrimlet eller hakket ingefær og en god stråle olivenolje.Klem pakkene godt sammen og stek dem ved 200 grader i ca.20 minutter.Server med ris, poteter eller pasta etter ønske.

Tips:

Dryss over litt finhakket gressløk før servering. Istedenfor frisk ingefær kan du bruke sushi ingefær. Den er litt sursøt og ikke så sterk så da kan du bruke litt mer.

Kulturstrøm

 • Kunstnerhjem ble snodig museum

  Den finske kunstneren Enni Id lukket øynene og malte ut ifra fantasien. – Hun hadde lite materialer og en sterk trang til å male, for hun hadde aldri fått gjort det ordentlig. Da mannen hennes døde, fikk hun frie tøyler, sier Pirjo Rinne, som har tatt vare på huset som er dekorert fra gulv til tak. Finland er fullt av slike snodige museer.

  Snodige museer
 • Flatland i retten

  Hallvard Flatland saksøker et spill- og teknologiselskap, skriver dn.no. Flatland hevder han i 2015 inngikk en muntlig avtale med Gaming Innovation Group om et honorar på 3,4 millioner i aksjer. Aksjene har etter dagens kurs en verdi på 10 millioner kroner.

 • Redaktør nominert til pris

  Redaktøren i avisa Finnmarken er nominert til prisen Årets medieledertalent. 33 år gamle Anniken Renslo Sandvik har ifølge juryen klart å øke opplaget, bedre økonomien og styrke avisas anseelse i lokalsamfunnet. Det skriver Medier24.