NRK Meny
Normal

Laks i folie

Det er viktig å spise fisk, og i dag er det laks som står på menyen til Lise.

Laks i folie
Foto: NRK

LAKS I FOLIE MED JULIENNEGRØNNSAKER, INGEFÆR OG LIME

Til 4 stykker trenger du:

4 stykker laksefilet à ca. 180 g

1 stor gulrot

1/2 squash

1/2 liten purre, den lyse delen

1 liten bit frisk ingefær

2 lime

4 ts smør

god olivenolje

salt og pepper

aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:

Lag 4 dobble ark med aluminiumsfolie. Arkene må være så store at fisken enkelt kan pakkes inn. Skjær alle grønnsakene i fyrstikk-tynne strimler.Bruk en aspargesskreller på gulroten og squashen og lag tynne skiver på langs. Del skivene i to på tvers og skjær de så i tynne strimler. Del purren på langs, skyll mellom lagene med kaldt vann for å få bort evt. rester av jord. Skjær purren i tynne strimler.Smør foliearkene med litt olivenolje. Bland grønnsakene og fordel halvparten på foliearkene. Legg på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Press saften fra 1/2 lime over hvert fiskestykke og fordel resten av grønnsakene. Avslutt med finstrimlet eller hakket ingefær og en god stråle olivenolje.Klem pakkene godt sammen og stek dem ved 200 grader i ca.20 minutter.Server med ris, poteter eller pasta etter ønske.

Tips:

Dryss over litt finhakket gressløk før servering. Istedenfor frisk ingefær kan du bruke sushi ingefær. Den er litt sursøt og ikke så sterk så da kan du bruke litt mer.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK