Hopp til innhold

Lager ny sesong av «Kåss til kvelds»: Drømmer om kongeparet som gjester

Else Kåss Furuseth og Markus Neby returnerer til en skjerm nær deg til høsten. Aller helst med kongeparet og Magnus Carlsen i sofaen.

Kåss til kvelds

MER KOS TIL FOLKET: Else Kåss Furuseth og Markus Neby lover mer overtenning til høsten. Her med gjestene i det første programmet, Knut Arild Hareide, Astrid Smeplass (også kjent som Astrid S) og Sven Nordin.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Den første episoden av det uhøytidelige lørdagstalkshowet til Else Kåss Furuset og Markus Neby hadde premiere i februar.

VG trillet en femmer på terningen, og stemningen i studio resten av sesongen har vært deretter. Nå er det klart at det blir en ny sesong til høsten.

Det er Furuseth, som fredag kveld var på drive-in konsert med den norske rapperen Arif, svært fornøyd med.

– Akkurat nå ble jeg kanskje ekstra glad, fordi hele verden føles som en hjemmealenefest, og da er det nydelig at vi får lov til å fortsette å skravle med gjester til høsten, forhåpentligvis oppi en sofa, skriver Furuseth i en omfattende SMS.

– Vil gi kongeparet en klem

Første utgave av Kåss til kvelds er sett av nesten 900.000 (lineær TV, pluss avspillinger på nett og repriser). De fire neste programmene er i snitt sett av over 700.000.

I den første sesongen av Kåss til kvelds har blant andre Astrid S, Sven Nordin, Knut Arild Hareide, Bjørn Eidsvåg, Morten Hegseth, Emilie Nicolas og Tarjei Bø vært gjester.

Furuseth, som tidligere har sagt at hun tenker på det å booke gjester som å sette sammen en regjering, har følgende drømmegjest til neste sesong:

– Kongeparet er vel min evige drømmegjest, kanskje? Når koronakrisen er over, så har jeg lyst til å gi dem en klem. Det er jeg nok ikke alene om.

– Når jeg tenker meg om, så er det ganske mange jeg vil gi en klem om dagen. Kongeparet, også kanskje Magnus Carlsen i midten?

Vil ha mer luftsaks fra Else

Den tidligere «P3 Morgen»-programlederen Markus Neby er glad for å lage en ny sesong, og roser samarbeidet med Furuseth.

– Hun har jo mange kvaliteter som man vet om, men allikevel har hun overrasket meg flere ganger. Kanskje aller mest da hun i program tre dro frem luftsaksofonen og gjorde en av norgeshistoriens beste luftsaks-prestasjoner. Den opplevelsen fordøyer jeg fortsatt, skriver Neby i en SMS.

Furuseth beskriver makkeren Markus Neby som «en sjarmbombe av en idiot, som jobber hardt og kan alt hun ikke kan».

– Neby er som en slags eplekjekk ny bror. I begynnelsen, før dere blir ordentlig, ordentlig kjent, så kan du bli litt redd og tenke «søder'n han klimprer bluesgitar ved dataen 24-7, hvordan skal dette gå?» Men så skjønner du, «søder'n, mannen er jo et geni!», skriver Furuseth, i den samme SMS-en.

Se traileren til sesong 1 av Kåss til kvelds.

Markus Neby og Else Kåss Furuseth snakker om Kåss til Kvelds på Nyhetsmorgen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.