Lager ny sesong av «Kåss til kvelds»: Drømmer om kongeparet som gjester

Else Kåss Furuseth og Markus Neby returnerer til en skjerm nær deg til høsten. Aller helst med kongeparet og Magnus Carlsen i sofaen.

Kåss til kvelds

MER KOS TIL FOLKET: Else Kåss Furuseth og Markus Neby lover mer overtenning til høsten. Her med gjestene i det første programmet, Knut Arild Hareide, Astrid Smeplass (også kjent som Astrid S) og Sven Nordin.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Den første episoden av det uhøytidelige lørdagstalkshowet til Else Kåss Furuset og Markus Neby hadde premiere i februar.

VG trillet en femmer på terningen, og stemningen i studio resten av sesongen har vært deretter. Nå er det klart at det blir en ny sesong til høsten.

Det er Furuseth, som fredag kveld var på drive-in konsert med den norske rapperen Arif, svært fornøyd med.

– Akkurat nå ble jeg kanskje ekstra glad, fordi hele verden føles som en hjemmealenefest, og da er det nydelig at vi får lov til å fortsette å skravle med gjester til høsten, forhåpentligvis oppi en sofa, skriver Furuseth i en omfattende SMS.

– Vil gi kongeparet en klem

Første utgave av Kåss til kvelds er sett av nesten 900.000 (lineær TV, pluss avspillinger på nett og repriser). De fire neste programmene er i snitt sett av over 700.000.

I den første sesongen av Kåss til kvelds har blant andre Astrid S, Sven Nordin, Knut Arild Hareide, Bjørn Eidsvåg, Morten Hegseth, Emilie Nicolas og Tarjei Bø vært gjester.

Furuseth, som tidligere har sagt at hun tenker på det å booke gjester som å sette sammen en regjering, har følgende drømmegjest til neste sesong:

– Kongeparet er vel min evige drømmegjest, kanskje? Når koronakrisen er over, så har jeg lyst til å gi dem en klem. Det er jeg nok ikke alene om.

– Når jeg tenker meg om, så er det ganske mange jeg vil gi en klem om dagen. Kongeparet, også kanskje Magnus Carlsen i midten?

Vil ha mer luftsaks fra Else

Den tidligere «P3 Morgen»-programlederen Markus Neby er glad for å lage en ny sesong, og roser samarbeidet med Furuseth.

– Hun har jo mange kvaliteter som man vet om, men allikevel har hun overrasket meg flere ganger. Kanskje aller mest da hun i program tre dro frem luftsaksofonen og gjorde en av norgeshistoriens beste luftsaks-prestasjoner. Den opplevelsen fordøyer jeg fortsatt, skriver Neby i en SMS.

Furuseth beskriver makkeren Markus Neby som «en sjarmbombe av en idiot, som jobber hardt og kan alt hun ikke kan».

– Neby er som en slags eplekjekk ny bror. I begynnelsen, før dere blir ordentlig, ordentlig kjent, så kan du bli litt redd og tenke «søder'n han klimprer bluesgitar ved dataen 24-7, hvordan skal dette gå?» Men så skjønner du, «søder'n, mannen er jo et geni!», skriver Furuseth, i den samme SMS-en.

Else har «spilt» saksofon i åtte år, hvordan er hun på luftsaksofon?🎷 Se «Kåss til kvelds» i kveld kl. 21:25 på NRK1 eller i NRK TV: https://tv.nrk.no/serie/kaass-til-kvelds/

Publisert av NRK Underholdning  Lørdag 21. mars 2020

Se traileren til sesong 1 av Kåss til kvelds.

Markus Neby og Else Kåss Furuseth snakker om Kåss til Kvelds på Nyhetsmorgen.

Kulturstrøm

 • Huset står på en vikinggrav

  Først ei glassperle, deretter ei øks. Til slutt fant Mariann Kristensen og mannen ut at huset deres på Seivåg i Bodø sannsynligvis er bygget over ei vikinggrav. I dag starter fagfolk fra Tromsø Museum arbeidet med større utgravninger. De mener dette kan være ei grav fra yngre jernalder eller vikingtid.

 • Kåret til årets redaktør

  Sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore i Vårt Land er årets redaktør i Oslo og Akershus. – Har gjort avisen tydeligere, skarpere og mer interessant, sier juryen. Bore begynte som sjefredaktør i avisen i mars i fjor. Prisen ble delt ut under årsmøtet til Oslo Redaktørforening mandag (NTB).

  Bjørn Kristoffer Bore
  Foto: Adrian Nielsen / Vårt Land / NTB Scanpix
 • Larry King (86) lager podkast

  I «The Millionth Question» skal amerikaneren intervjue et knippe kjente mennesker, melder TT. Hvem som stiller opp er så langt ikke avklart, men ifølge Rolling Stone står navn som Michael Jordan, Donald Trump og immunologen Anthony Fauci på ønskelisten. Etter 25 år på CNN takket programmet «Larry King Live» av i 2010. Programlederen ble rammet av slag i fjor, men han understreker at han kjenner seg så pass frisk at han gjerne vil fortsette med det han er flink til (NTB).

  Larry King
  Foto: Rodin Eckenroth / AFP/Scanpix