NRK Meny
Normal

Lager Hollywood-versjon av norsk actionkomedie

Ifølge The Hollywood Reporter har regissøren Patty Jenkins har takket ja til å lage en amerikansk versjon av den norske actionfilmen «Arme Riddere».

Arme Riddere

ORIGINALEN: Den norske filmen «Arme Riddere» fra 2011 hadde blant Lena Kristin Ellingsen, Mads Ousdal, Andreas Cappelen, Arthur Berning og Kyrre Hellum på rollelisten.

Foto: Pål Laukli

Jenkins har tidligere regissert thrilleren Monster fra 2003, som skaffet Charlize Theron en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

«Arme Riddere» er basert på en historie av Jo Nesbø, og handler om et tippelag som vinner 1,7 millioner kroner og blir uenige om hvordan de skal dele potten.

Det er ikke klart hvem som får roller i nyversjonen, men den får tittelen «Jackpot». David Callahan, som blant annet står bak «Godzilla», skal skrive manuset.

Klarte ikke å anmelde filmen

«Arme Riddere» hadde premiere i desember 2011, og fikk blandet mottagelse av norske anmeldere.

VGs Jon Selås klarte ikke å gi filmen et terningkast, fordi flere av filmens voldelige scener vekket assosiasjoner til terrorangrepene 22. juli.

Filmen ble bedre mottatt av internasjonale anmeldere, og ble blant annet vist på britiske og australske kinoer. Filmens regissør, Magnus Martens, fikk en plass på bransjebladet Varietys liste over europeiske regissørtalenter i 2012.

Se Filmpolitiets anmeldelse av originalen:

Arme riddere bøtter på med blod, sleske figurer og ekkel humor. Det resulterer av og til i genuint morsomme situasjoner, der filmen trår over flere streker samtidig. Det er sånt jeg liker.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz