Hopp til innhold

Lager Hollywood-versjon av norsk actionkomedie

Ifølge The Hollywood Reporter har regissøren Patty Jenkins har takket ja til å lage en amerikansk versjon av den norske actionfilmen «Arme Riddere».

Arme Riddere

ORIGINALEN: Den norske filmen «Arme Riddere» fra 2011 hadde blant Lena Kristin Ellingsen, Mads Ousdal, Andreas Cappelen, Arthur Berning og Kyrre Hellum på rollelisten.

Foto: Pål Laukli

Jenkins har tidligere regissert thrilleren Monster fra 2003, som skaffet Charlize Theron en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

«Arme Riddere» er basert på en historie av Jo Nesbø, og handler om et tippelag som vinner 1,7 millioner kroner og blir uenige om hvordan de skal dele potten.

Det er ikke klart hvem som får roller i nyversjonen, men den får tittelen «Jackpot». David Callahan, som blant annet står bak «Godzilla», skal skrive manuset.

Klarte ikke å anmelde filmen

«Arme Riddere» hadde premiere i desember 2011, og fikk blandet mottagelse av norske anmeldere.

VGs Jon Selås klarte ikke å gi filmen et terningkast, fordi flere av filmens voldelige scener vekket assosiasjoner til terrorangrepene 22. juli.

Filmen ble bedre mottatt av internasjonale anmeldere, og ble blant annet vist på britiske og australske kinoer. Filmens regissør, Magnus Martens, fikk en plass på bransjebladet Varietys liste over europeiske regissørtalenter i 2012.

Se Filmpolitiets anmeldelse av originalen:

Arme riddere bøtter på med blod, sleske figurer og ekkel humor. Det resulterer av og til i genuint morsomme situasjoner, der filmen trår over flere streker samtidig. Det er sånt jeg liker.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)