Hjemmelaget leverpostei
1 liten brødform
500 g svinelever eller okselever
300 g sideflesk med mye spekk
2 ansjosfileter
1 løk
1 ss smør
1/2 dl hvetemel
3 egg
4 dl matfløte
1 ss finhakket frisk timian eller merian, kan sløyfes
salt og kvernet pepper
ca 1/2 dl madeira, portvin eller sherry, kan sløyfes
Fremgangsmåte:
Renskjær leveren og del den i mindre biter. Skjær flesket og løken i mindre biter og kvern lever, flesk, ansjos og løk.
Rør inn de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen. Smak at du har i nok salt og pepper. Smør en brødform eller bruk en porselensform.
Hell i farsen og bak leverposteien i vannbad ved 175 grader i ca 50 minutter eller til kjernetemperaturen er 75 grader.
Avkjøl i formen og server gjerne med sprøstekt bacon, sopp og sylteagurk.
Tips:
Har du ikke kvern kan du kjøre alt sammen i en hurtigmikser. Da vil leverposteien få en finere konsistens.
Bruk gjerne et par hvitløkfedd i tillegg til løken om du vil.