NRK Meny
Normal

Lag hjemmelaget leverpostei

Nå er juleforberedelsene i full gang og hjemmelaget leverpostei er for mange noe som hører julen til.  

Leverpostei.
Foto: Alf Borjesson, Opplysningskontoret for meieriprodukter

Hjemmelaget leverpostei

1 liten brødform

500 g svinelever eller okselever

300 g sideflesk med mye spekk

2 ansjosfileter

1 løk

1 ss smør

1/2 dl hvetemel

3 egg

4 dl matfløte

1 ss finhakket frisk timian eller merian, kan sløyfes

salt og kvernet pepper

ca 1/2 dl madeira, portvin eller sherry, kan sløyfes

Fremgangsmåte:

Renskjær leveren og del den i mindre biter. Skjær flesket og løken i mindre biter og kvern lever, flesk, ansjos og løk.

Rør inn de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen. Smak at du har i nok salt og pepper. Smør en brødform eller bruk en porselensform.

Hell i farsen og bak leverposteien i vannbad ved 175 grader i ca 50 minutter eller til kjernetemperaturen er 75 grader.

Avkjøl i formen og server gjerne med sprøstekt bacon, sopp og sylteagurk.

Tips:

Har du ikke kvern kan du kjøre alt sammen i en hurtigmikser. Da vil leverposteien få en finere konsistens.

Bruk gjerne et par hvitløkfedd i tillegg til løken om du vil.