Lag din egen Grieg-musikk

Komponist i magen? Under 25 år? Lag din egen musikk basert på et Grieg-tema. Kanskje vinner du Ny Grieg 2007 - prisen, og får spille på NRKs ute-scene i Oslo 15. juni!

Skråblikk mot fyr med hår og gitar
Foto: Scanpix/NRK

 

illustrasjonsfoto (scanpix)
Foto: VALERY HACHE / Scanpix

Hvem vinner Ny Grieg 2007 - prisen?

Spiller og lager du jazz, klassisk musikk, rock, folkemusikk eller noe helt annet? I Griegåret 2007 inviterer NRK Kultur og Urørt musikere til og med 25 år til å sende inn egen musikk inspirert av Grieg.

 

Alle sjangre

Du kan ta med deg så mange musikere du vil - bare ingen av dere er over 25 år.  Du står helt fritt når det gjelder sjanger - vårt eneste krav er at du på en eller annen måte tar i bruk et element (melodi, tema, klang, rytme, stemning) Grieg har laget.

Musikken, og aller helst også et bilde av dere som lager/spiller musikken, kan dere selv legge inn ut på NRK.no's Urørt-side, i en egen Grieg-kategori.

NRK Urørt

Slik legger du musikk ut på Urørt:

1. Hvis du ikke allerede er bruker på Urørt går du til http://nrk.no/urort/ og velger Ny bruker i venstremenyen

2. Fyll ut skjemaet på siden. Du lager deg nå en personlig brukerkonto på Urørt. Når du klikker på Registrer bruker vil du få tilsendt en epost med en aktiveringslenke som man må klikke på for å sette kontoen sin aktiv. Eposten inneholder også valgt brukernavnet og passordet. Velg gjerne et kort brukernavn, noe som er lett å huske.

3. Logg på Urørt, og klikk på Lag nytt prosjekt i venstremenyen, og fyll ut skjemaet.

4. Prosjektet du opprettet dukker nå opp i venstremenyen, og man kan klikke på prosjektnavnet for å få flere valgmuligheter , for eksempel last opp låt.

5. I seksjonen for Emneord/tags skriver du Grieg. Da blir låten din automatisk med i Grieg-konkurransen"

Det står for øvrig også forklarende tekster på alle Urørt -sidene.

Send mail

Send oss også gjerne en mail om hvordan det har vært å jobbe med musikken. Har dere en liten film med dere selv legger vi også gjerne den ut sammen med musikken.  Mailadressen er grieg@nrk.no

Konsert i Oslo

Hver måned vil en fagjury fra NRKs kulturavdeling plukke ut et par innslag som får en liten overraskelse i posten. Disse innslagene vil også bli med videre som kandidater til Ny Grieg 2007-prisen.

Denne prisen kåres 1. juni,  og premien er å få spille på NRKs utendørskonsert på Universitetsplassen på Griegs fødselsdag 15. juni. Kanskje blir det du og dine musikervenner som får en tur til hovedstaden til sommeren?

 

   

 

 

Kulturstrøm

 • «Ulven» er «Grease» for kidsa

  – De tre geitekillingene er til å spise opp, sier NRKs teateranmelder om rockeoperaen «Ulven» på Nationaltheatret. En runde til med kill your darlings ville ha gjort forestillingen bedre, men denne blandingen av «Hakkebakkeskogen» og «Grease» fungerer, med variasjon og masse energi. Geitemor vil ha seg et eventyr og har elektriske nattlige møter med ulven, musikalen frir til de voksne. Om barneflokken blir spist eller ikke, det fenger i alle fall ungene. Nye bunadsinspirerte kostymer fungerer også bra.

  Ulven på Nationalteatret
  Foto: Erica Hebbert / Nationalteatret
 • Dagbladet slakter Märtha Louise-bok

  «Denne boka er så hinsides at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte», skriver Dagbladets anmelder Cathrine Krøger. Boken hun snakker om er prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs bok om høysensitive barn. Boken er skrevet i samarbeid med journalist og kommunikasjonsrådgiver Kjersti Salvesen, og den slippes fra forlaget Cappelen Damm i disse dager. «Gud bevare oss for noe møl», heter det i anmeldelsen – som ender opp med terningkast én. Aftenpostens anmelder er langt mer positiv og skriver blant annet at «Märtha Louise fremstår klok, myk og tøff, en mor og et menneske å lære av». (NTB)

 • Fin litteraturpris deles ut i Norge

  Onsdag 24. oktober deles P. O. Enquists pris 2018 ut. For første gang er det på norsk jord den prestisjefylte prisen skal deles ut. Prisen går til «en yngre forfatter på vei ut i Europa», heter det fra forlagshold, og herfra ramses det opp tidligere vinnere som Trude Marstein, Jonas Hassen Khemiri, Daniel Kehlmann, Dorthe Nors og Lars Petter Sveen. Det er danske Caroline Albertine Minor (1988) som er årets prisvinner. Hun debuterte i 2013 med romanen «Pura Vida». (NTB)