Lag deilig pai med spinat

Hva med en kremet spinatpai til middag?

Spinat
Foto: Lori Cain, LORI CAIN

Oppskrift som tilsvarer 6 småpaier

500 g ferdig butterdeig

160 g hakket spiant

100 g feta (60% fett)

50 g soltørket tomat (kan også bruke ferske tomater)

250 ml lettmelk

35 g mel

25 g maragrin

1/2 ts muskat

En liten klype nellik

¾ ts salt

1 ts pepper

Slik gjør går du frem:

Lag hvit saus. Sil fra spinaten etter at den er smeltet. Kutt feta og tomater i små treninger som deretter legges i sausen sammen med spinat.

Tilsett krydder og la blandingen avkjøles. Kjevl ut butterdeig til 4 mm tykkelse. Skjær den ut i stykker på 20 x 14 cm.

Legg på spinatblandingen og lukk paien på langsiden (akkurat som calzone).

Bruk en eggeplomme til å pensle igjen åpningene. Klem godt til slik at paien ikke åpnes under steking.

Paien stekes på 220 grader i en forvarmet ovn i 25 minutter (plasser platen midt i ovnen).

Paien pensles med resterende eggeplomme, litt vann, salt og eggehvite.

Paien smaker best når den er varm med eller uten stekte poteter.