NRK Meny
Normal

I høst lærer han «vanlige» folk å danse

– Jeg kan få hvem som helst til å danse, lover Adil Khan. I høst forsøker han nettopp det. I løpet av tre uker skal hockeyspillere, NAV-ansatte, frisører og folkehøyskoleelever vise hva de er gode for når de må lære seg streetdance.

Høsten 2013 skal Adil Khan lære "vanlige" nordmenn å danse. Se smakebit på programmet her.

Adil Khan skal lære vanlige nordmenn å danse denne høsten.

– Jeg mener at alle har en indre entertainer i seg. Alle har vi stått i dusjen og sunget; dansen ligger i vår natur. Men når du danser må du tørre å gi slipp på deg selv, det er veldig nakent, derfor må mange i voksen alder ha et par tequila innabords før de inntar dansegulvet, forteller Adil Khan.

Han ønsket å utfordre folk på nettopp dette, hjelpe mennesker som ikke pleier å danse til å finne frem til danseren i seg og gi dem mot til å tørre å vise dette offentlig.

Dermed har han ikke bare slitt ut dansesko i sommer, han har også fått testet tålmodigheten utover det normale. For det er lettere sagt enn gjort å skulle lære en gjeng 18-åringer fra rock og metall-linja på Buskerud folkehøyskole å skulle danse streetdance.

– Det har vært en del søvnløse netter kan du si. De blir jo barna mine, jeg blir utrolig glad i dem når vi jobber så hardt og tett. Og jeg gir aldri opp. Aldri, bedyrer Khan.

Hemmelig danseeksperiment

I løpet av åtte programmer skal seerne i høst få ta del i Khans danseeksperiment. I hver episode tar han for seg én gruppe mennesker, som altså er alt fra kommuneansatte til frisører, og så gir han dem tre uker på å lære seg en dans uten at noen andre vet hva de driver med.

Til slutt avsløres det hele for familie og venner i en skikkelig danseoppvisning.

– Hvordan står det egentlig til med danseferdighetene rundt om i den norske befolkning?

– Det er noen diamanter der ute, svarer Adil og ler.

– Jeg har gått veldig høyt ut, og innimellom har jeg vært redd for om jeg har tatt meg vann over hodet. Når jeg sitter inne på bakrommet og ser gjengen fremføre dansen foran familie og venner har jeg vært så nervøs at jeg så vidt klarer å puste. Men samtidig har det vært utrolig givende. Den følelsen folk får når de lykkes og klarer å realisere seg selv på den måten er verd alt strevet.

– Det blikket folk får når de klarer det, den styrken og selvtilliten du ser i øynene deres, det betyr alt for meg.

Fant frem danseskoene

"Fylla", nytt program med Ole André Sivertsen

Ole André Sivertsen skal ta nordmenn med på fylla i høst.

Foto: NRK

Selv har Khan de siste fire årene tatt en pause fra dansen for å holde på med andre ting. Han høstet gode kritikker for rollen som Mowgli i Jungelboken, og hadde hovedrollen i TV-serien «Taxi» som gikk på NRK i 2011. Dette ga ham nominasjon til både Heddaprisen og beste mannlige skuespiller på Gullruten.

– I arbeidet med denne serien har jeg tatt på meg danseskoene igjen. Det har vært gøy. Og selv om jeg ikke har gått helt tilbake til dansen, kommer dere til å se meg danse i serien, lover han.

Slik blir NRK-høsten

Mandag presenterte NRK høstens programtilbud for pressen. I tillegg til faste programmer som Lindmo, Nytt på nytt og Skavlan, kommer også en rekke nye serier på skjermen i høst.

Blant annet skal Ole André Sivertsen teste ut myter om alkohol mens blant annet Jon Almaas, Charlotte Frogner og Tore Sagen blir å se i en ny stor humordramaserie med navn «Side om side».(Se egen faktaboks.)

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.