Hopp til innhold

Labert for «Sex and the City 2»

Torsdag har «Sex and the City 2» internasjonal kinopremiere. De første anmeldelsene er kjølige.

Sex and the City 2

«Sex And The City 2» har fått kjølig mottakelse så langt.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

«Sex and the City 2» har nettopp hatt verdenspremiere, og de første anmeldelsene begynner å dukke opp. Og det er lite jubel å finne blant de som har vurdert filmen til nå.

«Sex and the City 2»

«Sex And The City 2» har norsk kinopremiere 4. juni.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

– Feilslått og utrolig kjedelig oppfølger, mener Peter Bradshaw i The Guardian, som syns det er på tide å gi seg med «Sex og singelliv»-filmer nå.

Hadley Freeman i Daily Mail mener de fire damene har oppført seg som «manne-jaktende duster» helt siden de kom på det store kinolerretet. Han ber om å få «slippe å bli plaget av Hollywoods stadig mindre evne til å fremstille kvinner i komedier som noe annet enn selvopptatte babyer med pupper».

– Vi hadde vel alle ventet at bildene i filmen skulle være grundig retusjert, men det virker som om Carrie og venninnene har fått Botox i hjernen i tillegg, skriver Kate Muir i The Times.

«Sex And The City» er død. Det er synd, ikke bare for fansen, men for alle kvinner som har større forventninger til filmer som handler om kvinner.

Hadley Freeman / The Daily Mail

Marshall Fine i the Huffington Post mener filmen viser et smakløst luksusforbruk som ikke blir bedre av et par replikker om finanskrisen. Han innrømmer at han ikke er i målgruppen for filmen, men hevder at den rett og slett er kjedelig skrevet. Han mener det er vanskelig å forestille seg at noen vil finne den hverken morsom eller underholdende.

«Sex And The City 2»

«Sex And The City 2»

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

I skrivende stund har filmen bare 7% positive anmeldelser på rangeringssiden Rotten Tomatoes.

Kinopremiere 27. mai

«Sex and the City 2» har internasjonal kinopremiere torsdag 27. mai. Filmen har norsk «kjendispremiere» i Oslo 2. juni, og ordinær norsk kinopremiere 4. juni.

Den første «Sex and the City»-filmen hadde premiere i 2008 .

Hovedrolleinnehaverne i «Sex and the City 2» sa før verdenspremieren i New York 24. mai (se video under) at de mener TV-serien og den første filmen har endret måten kvinner ser på seg selv og hverandre på.

Skal vi tro de første anmeldelsene, kommer ikke film nummer to til å gjøre samme inntrykk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • «Motståndaren» blir svensk Oscar-kandidat

    Filmen om en bekymret, iransk bryter er Sveriges Oscar-kandidat.

    – Det er litt uvirkelig, sier regissør av «Motståndaren», Milad Alami til TT om at den svenske Oscar-komiteen valgte hans film foran blant annet Lukas Moodysons «Tilsammans 99».

    Allerede er hans film valgt ut som svensk kandidat til Nordisk råds filmpris, som deles ut i oktober.

Flere kulturnyheter