Labert for «Sex and the City 2»

Torsdag har «Sex and the City 2» internasjonal kinopremiere. De første anmeldelsene er kjølige.

Sex and the City 2

«Sex And The City 2» har fått kjølig mottakelse så langt.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

«Sex and the City 2» har nettopp hatt verdenspremiere, og de første anmeldelsene begynner å dukke opp. Og det er lite jubel å finne blant de som har vurdert filmen til nå.

«Sex and the City 2»

«Sex And The City 2» har norsk kinopremiere 4. juni.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

– Feilslått og utrolig kjedelig oppfølger, mener Peter Bradshaw i The Guardian, som syns det er på tide å gi seg med «Sex og singelliv»-filmer nå.

Hadley Freeman i Daily Mail mener de fire damene har oppført seg som «manne-jaktende duster» helt siden de kom på det store kinolerretet. Han ber om å få «slippe å bli plaget av Hollywoods stadig mindre evne til å fremstille kvinner i komedier som noe annet enn selvopptatte babyer med pupper».

– Vi hadde vel alle ventet at bildene i filmen skulle være grundig retusjert, men det virker som om Carrie og venninnene har fått Botox i hjernen i tillegg, skriver Kate Muir i The Times.

«Sex And The City» er død. Det er synd, ikke bare for fansen, men for alle kvinner som har større forventninger til filmer som handler om kvinner.

Hadley Freeman / The Daily Mail

Marshall Fine i the Huffington Post mener filmen viser et smakløst luksusforbruk som ikke blir bedre av et par replikker om finanskrisen. Han innrømmer at han ikke er i målgruppen for filmen, men hevder at den rett og slett er kjedelig skrevet. Han mener det er vanskelig å forestille seg at noen vil finne den hverken morsom eller underholdende.

«Sex And The City 2»

«Sex And The City 2»

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

I skrivende stund har filmen bare 7% positive anmeldelser på rangeringssiden Rotten Tomatoes.

Kinopremiere 27. mai

«Sex and the City 2» har internasjonal kinopremiere torsdag 27. mai. Filmen har norsk «kjendispremiere» i Oslo 2. juni, og ordinær norsk kinopremiere 4. juni.

Den første «Sex and the City»-filmen hadde premiere i 2008 .

Hovedrolleinnehaverne i «Sex and the City 2» sa før verdenspremieren i New York 24. mai (se video under) at de mener TV-serien og den første filmen har endret måten kvinner ser på seg selv og hverandre på.

Skal vi tro de første anmeldelsene, kommer ikke film nummer to til å gjøre samme inntrykk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • NRK ut på turné i Bokekspedisjonen

  15. august er det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder blir Pia Rivelsrud. – Jeg gleder meg til å reise rundt i Norge for å bli kjent med små og store steder. Dette blir en annen type «guidet tur», sier Rivelsrud. Sendingene starter torsdag 15. august kl. 1945 og sendes i tolv uker på NRK2 og på NRKTV.

  Pia Rivelsrud
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
 • Brasil forbyr homofobi

  Brasils høyesterett slår fast at homofobi og diskriminering av medlemmer av LGBT-miljøet er sidestilt med rasisme og forbudt ved lov. Rasisme har vært forbudt i Brasil siden 1989 og kan gi opptil fem års fengsel.

 • Rush vant rekordsøksmål

  Skuespilleren Geoffrey Rush er tilkjent den største summen noen gang utbetalt til en enkeltperson i et injuriesøksmål i Australia – 17,5 millioner kroner. Oscar-vinneren saksøkte Daily Telegraph som trykket anklager om at han oppførte seg upassende.

  Geoffrey Rush på filmfestivalen i Berlin
  Foto: Michael Sohn / AP