NRK Meny
Normal

Kyllingleverpatè

Et sted mellom kakebakst og juleshopping må vi alle spise litt. Og hva er vel mer fristende enn en hjemmelaget kyllingleverpatè?

Kyllingleverpatè
Foto: NRK

Kyllingleverpatè

Dette trenger du:

500 g kyllinglever

40 g rosiner

1 dl portvin

4 sjalottløk, finhakket

1 hvitløkfedd, finhakket

2 ss smør

100 g romtemperert smør, helst usaltet

1 dl creme fraiche

salt og kvernet pepper

Slik går du frem:

Skyll leveren i kaldt vann og la den renne av seg på kjøkkenpapir.

Ha rosinene i en liten kasserolle og dekk dem med vann.

Kok opp og la det småkoke i 2 minutter, sil av vannet.

Krydre leveren med salt og pepper. Fres sjalottløk og hvitløk i 2 ss smør.

Ha i leveren og la det steke i 2 minutter. Tilsett vinen og la det koke inn til det halve.

La blandingen avkjøles i romtemperatur og kjør den deretter til en glatt masse i en hurtigmikser eller food-processor.

Bland inn mykt smør og creme fraiche. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

Rør inn rosinene og fyll pateen i en form og sett den kaldt.

Pynt gjerne med friske urter og syltet grønn pepper og forsegl med et tynt lag aspik.

Pateen kan serveres i formen på en buffet, eller du kan lage et egg med en skje og servere med ristet brød og salat.

Tips:

Dette er en fin forrett eller lunsjrett.

Bland litt hakket frisk fiken og nøtter i salaten.

Fiken og aprikosmarmelade eller chilimarmelade ( se tidligere oppskrift ) smaker godt til.

Lag pateen i små former og forsegl med et tynt lag aspik eller smeltet smør.- En kjempefin gave til et julebord...