Dette trenger du:
4 pers.
5 store kyllinglår, med skinn
500 g små poteter
500 g mini klase tomater eller cherry tomater
100-150 g gode oliven
2 1/2 dl hvitvin
2 1/2 dl kyllingbuljong
1 løk, i tynne skiver
2 hvitløkfedd, i tynne skiver
1 stilk rosmarin
en god håndfull basilikumblader
olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
Vask og skrubb potetene godt og del dem i fire.
Legg potetbitene i en langpanne sammen med løk, hvitløk og hakket rosmarin.
Tilsett 2-3 ss olje, bland godt og stek ved 200-220 grader i 20 minutter.
Del kyllinglårene i overlår og klubbe. Krydre godt med salt og pepper og stek dem gyllne
i en stor stekepanne. Legg kyllingen over i langpannen. Tilsett tomater, vin, buljong og oliven.
Stek alt videre i ovnen til kyllingen er ferdig. Dryss over frisk basilikum før servering.
Server godt brød og en frisk salat til.
Kokke-Lise:-)