Kylling i serranoskinke med fylte bakepoteter
Til ca. 4 pers.
4 kyllingbryst, skinnfrie
2 ferske mozzarellaost
8 salvie eller basilikumblader
4 store skiver serranoskinke eller annen spekeskinke
salt og pepper
smør og olje til steking
4 store bakepoteter, vasket og prikket med en gaffel
80 g smør
150 g bacon eller krydret pølse,skåret i små terninger
6 salvieblader, hakkede
4 ss mais
100 g revet ost
4 ss creme fraiche
grovt salt
Legg potetene på et stekebrett drysset med grovtsalt. Bak dem ved 200 grader til de er møre. Stek pølseterningene i litt av smøret, og sett det til side.
Del de bakte potetene i to på langs og skrap forsiktig ut innmaten med en skje. Knus det lett med en gaffel, rør inn smøret og krydre med salt og pepper. Rør inn salvie, pølse og mais, og fordel blandingen tilbake i potetskallene.
Bland ost og creme fraiche og fordel det over potetfyllet. Gratiner potetene i ovn i ca. 20 minutter til de er gylne.
Skjær en "lomme" inn i den tykkeste delen på kyllingfileten. Del mozarellaen i skiver og dytt dem inn i lommene sammen med salviebladene. Pakk filetene stramt inn i serranoskinke. Stek dem med skjøten ned i stekepannen, over middels varme i en blanding av smør og olje i ca. 15 minutter.
La gjerne kyllingen få hvile litt før du skjærer i den. Mozarella kan godt byttes ut med en annen favorittost. Serveres med f.eks salat eller smørdampede aspargesbønner.