Kygo signerer med Sony

Store plateselskaper har siklet etter navnetrekket til den 22 år gamle bergenseren.

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahl har over 80 millioner treff på internett på låtene sine. Bli med hjem til gutterommet der han lager all musikken.

VIDEO: Bli med hjem til gutterommet til Kyrre, der han mikser alle låtene på et par datamaskiner og et keyboard. (Reportasje fra 5. mai).

Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll, fortalte fredag på sin instagram-profil at han har signert en platekontrakt med Sony Music.

– Nå kan jeg endelig slippe de originale låtene som jeg har jobbet med, skriver han.

Kontrakten ble underskrevet i Miami i Florida. Gørvell-Dahll spiller for flere utsolgti USA i sommer, og fredag spilte han i Denver, Colorado.

Via sitt management sier Kygo til nettstedet 730.no at han er veldig fornøyd med avtalen, og at den trolig innebærer en enorm sum.

Enormt populær

I fjor begynte 22-åringen fra Fana i Bergen å legge ut remikser av andre artisters låter under artistnavnet Kygo.

Siden da er låtene hans, som også omfatter remikser av artister som Ellie Goulding, James Blake og M83, spilt av over 50 millioner ganger på musikknettstedet SoundCloud.

Et internasjonalt stornavn som Coldplay har headhuntet ham til å jobbe med låtene deres.

Den mest populære låten hans er en remiks av Ed Sheerans «I See Fire», kjent fra filmen «Hobbiten – Smaugs ødemark». TIl sammen er den avspilt over 30 millioner ganger på Youtube og Soundcloud.

NRK.no har tidligere omtalt at det er sjelden at den internasjonale platebransjen viser så stor interesse for en norsk artist.

Nå skal altså Gørvell-Dahl ta steget fra å lage remikser til å gi ut eget innhold.

EDM

Selv har han tidligere fortalt til NRK at alt han lager, produseres med et par datamaskiner og et keyboard til en verdi av under 20.000 kroner.

Kygo opererer i sjangeren EDM, som er en forkortelse for elektronisk dansemusikk. Sjangeren er en milliardindustri i kraftig vekst, og andre artister som Swedish House Mafia og Avicii var ifølge Forbes blant verdens mest innbringende artister i 2013.

Direktør i norske Sony Music, Lena Midtveit, synes det er stor stas at Kygo har signert med dem.

– Han er et stort talent, og det er utrolig kult å se hva slags standing han allerede har fått internasjonalt. Det blir spennende å følge han fremover og vi gleder oss til å jobbe med han, skriver hun i en SMS.

Kulturstrøm

 • «Ringeren i Notre Dame» nr. 1

  Victor Hugos berømte roman fra 1831 topper bestselgerlistene i Frankrike etter brannen i katedralen. Hele fire versjoner av boken er å finne på blant topp ti: I tillegg til forlaget Livre de Poches utgave på førsteplassen, er romanen også å finne som nummer tre, fire og ti, ifølge The Bookseller. Det skriver Bok365.

  Illustration av Ringeren i Notre-Dame de Paris (1881)
  Foto: Luc-Olivier Merson / Wikimedia Commons
 • Dave Grohl + Brandi Carlile på gata

  De to spilte låter av Foo Fighters og Beatles da Carlile fikk lyst å dra innom sitt gamle sted i Seattle som gatemusikant. Det 20 minutter lange settet ble streamet på Facebooksiden hennes. Nå kan du se seansen på NME.

 • Kunne Stonehenge bli bygget slik?

  Forskerne ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har eksperimentert med gigantiske betong-strukturer på opptil 25 tonn som kan flyttes for hånd. Muligens var det kunnskap om balanse som gjorde at oldtidens ingeniører kunne reise gigantiske Stonehenge og steinstøttene på Påskeøya lenge før kranene ble oppfunnet, skriver Gizmodo.