Kygo pryder forsiden på stort musikkmagasin

Fronter det amerikanske musikkmagasinet Bilboard med forsidebilde og stor reportasje.

Kygo

FORSIDEN: Kyrre Gørvell-Dahll, kjent som Kygo, fronter forsiden på musikkmagasinet Billboard.

Foto: Faksimile Billboard

Kygo

SUKSESS: Slik ser hele forsiden av Billboard ut.

Foto: Faksimile Billboard

Det amerikanske musikkmagasinet Billboard bruker Kygo på forsida av sitt seneste blad.

Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll, har gjort stor internasjonal suksess med musikken sin det siste året, og har blant annet gjestet talkshowet til Ellen DeGeneres i USA og spilt for 55 000 publikummere i India.

Nå har han også blitt forsidemann for bransjebladet Billboard og følger i fotsporene til blant annet Kendrick Lamar, David Bowie, Missy Elliott og Justin Bieber, som alle har prydet forsiden de siste ukene.

I tillegg til forsiden er det også en lang reportasje om den 24 år gamle bergenseren inne i bladet. Denne er også publisert på Billboards hjemmesider, som i skrivende stund topper siden.

Kygo hos Ellen DeGeneres

TALKSHOW: Musikken til Kygo har fått han til å bli gjest på talkshowet Ellen DeGeneres. Han skal snart også på Tonight Show med Jimmy Fallon.

Foto: Skjermdump youtube

«This DJ Reached 1 Billion Streams», skriver bladet på forsiden.

En henvisning til at Kygos sanger har blitt strømmet over en milliard ganger på musikkstrømmetjenester som Spotify, Tidal og Apple Music.

Fant opp musikkstil

Kygo på Nobelkonserten

NOBEL: Kygo spilte i desember på Nobelkonserten i Telenor Arena, sammen med blant annet a-ha.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I reportasjen tar magasinet for seg Kygos karriere, som har tatt han fra gutterommet i Fana utenfor Bergen, til utsolgte konserter verden over.

– Du har kanskje aldri hørt om Kygo, men du har kanskje hørt om musikkstilen han fant opp; tropical house, skriver Billboard.

Tropical house er stil innen sjangeren elektronisk dansemusikk (såkalt EDM) men med en langsommere rytme.

Billboard skriver også at Kygos musikkstil, hvor han blant annet bruker panfløyter, var med på å redde karrieren til Justin Bieber.

New York

Ifølge magasinet ble bildene av Kygo til magasinet tatt ved Secret Studios i New York i desember.

På hjemmesiden er det en video som viser hvordan det fant sted, samt intervjuer med Kygo om karrieren hans.

Tirsdag 23. februar skal Kygo tilbake til New York for å gjeste det populære «Tonight Show» med Jimmy Fallon.

Årets Spellemann

I januar ble Kygo kåret til Årets Spellemann her hjemme i Norge. Han vant også prisen for Årets låt med «Stole The Show».

– En utrolig stor ære og en anerkjennelse fra musikkbransjen å vinne Årets Spellemann. Betyr mye for meg, skrev Kygo i en e-post til NRK.

Kulturstrøm

 • Karnevalet i Rio starter fredag

  Flere millioner turister og fastboende er ventet til karnevalet i Brasil. Folkefesten varer seks dager til ende. Én av de store attraksjonene er konkurransen mellom byens sambaskoler i den berømte paraden.

  Sambadansere under fjorårets karneval i Rio.
  Foto: CARL DE SOUZA / AFP
 • Vil ikke hindre riving av Y-blokka

  Fylkesmannen vil ikke hindre riving av Y-blokka. Det er klart etter behandlingen av klagen mot Oslo kommune. Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup sier til NRK at de samtidig har mottatt varsel om det kommende søksmålet mot staten, og har ingen ytterligere kommentarer til saken.

  Y-blokka
  Foto: NRK / NRK
 • Joaquin Phoenix støtter norsk film

  Oscar-vinneren ble så rørt av den norske dokumentarfilmen «Gunda» at han gikk rett inn som medprodusent. Filmen følger en norsk grisemor og hennes grisunger på nært hold, og er regissert av Viktor Kossakovsky. «Gunda» vises søndag under Berlinalens nye konkurranseseksjonen Encounters, og er også med i dokumentarfilm-konkurransen.

  Dokumentarfilmen Gunda regissert av Viktor Kossakovsky
  Foto: Egil Håskjold Larsen/Sant&Usant / NTB