Hopp til innhold

Kvinnestafetten ga ny TVNorge-rekord: – De håper OL-effekten varer lenge

Helgens medaljefangst ga ny seerrekord for TVNorge når man kombinerer digitale og tradisjonelle seertall, ifølge kanalen. Medieekspert Lasse Gimnes mener OL har vært verdifullt for Discovery Networks.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Langrenn kvinner.

POPULÆRE: 1,2 millioner nordmenn fulgte med på det meste da Marit Bjørgen spurtet inn til stafettgull med Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Discovery Networks kan melde om en ny seerrekord, med en seerandel på 56,5 prosent under OL på søndag. Den forrige rekorden kom for tre dager siden, også det i forbindelse med de olympiske vinterlekene.

Blant seerne under 50 år hadde Discovery Networks en andel på 61,1 prosent søndag, og tallene har vært gode gjennom hele den norske triumfhelgen.

På det meste fulgte 1,2 millioner nordmenn med da Marit Bjørgen spurtet inn til stafettgull på lørdag. I snitt fulgte 1.000.000 sendingen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Helt rått

Også herrestafetten trakk milliontall. Hele 1 million nordmenn stod opp tidlig søndag for å se Johannes Høsflot Klæbo heve det norske flagget over målgang. I snitt fulgte 785 000 sendingen.

Espen Skoland

Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Herrenes 15 km skiskyting ble fulgt av 1.063.000 nordmenn.

– I dag må vi nesten låne sportsfolkets nye favorittuttrykk: Dette er helt rått. Tallene på damestafetten og herrenes 15 km skiskyting er blant de høyeste vi har hatt på tradisjonell TV noen gang. Bare én gang før har vi sett høyere seertall. I tillegg fulgte veldig mange OL-sendingene digitalt, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

– Med de tradisjonelle TV-tallene og digitalseingen tilsammen, har vi aldri hatt høyere seertall på et enkelt TV-program noen gang enn vi har på damestafetten og skiskytingen.

– Har kommet for å bli

I 2015 annonserte IOC at Discovery hadde kjøpt rettighetene til OL i 2018 til og med 2024 for 1,3 millarder euro.

Medieekspert Lasse Gimnes i GimCom påpeker at norske TV-seere må innstille seg på å følge flere OL på Discoverys kanaler, noe som kan bli viktig for selskapet.

– TVNorge og Discovery har tre inntektsstrømmer, som alle påvirkes av seertallene: Det påvirker reklameinntektene. Ettersom etterspørselen for reklame fremdeles er enorm, selv om TV-tittingen går ned, så vil dette gi en god merverdi, sier Gimnes.

Lasse Gimnes

Medieekspert Lasse Gimnes i GimCom.

Foto: gimcom

– I tillegg har påvirker det distribusjonsinntektene, enten de kommer fra Canal Digital, Get eller RiksTV. De kan legge vekt på rettighetene i sine forhandlinger, noe som gir større inntekter.

– I tillegg påvirker det det premium-inntekter på sikt, både gjennom Eurosport-appen og Dplay. De får markedsført dette, selv om de skal være gratis denne månderen.

– Håper OL-effekten varer lenge

Gimnes påpeker at TVNorge også har vært gode til å markedsføre programmer som kommer helt i slutten av OL-perioden, eller rett etterpå.

– Slik håper de at OL-effekten skal vare lenge, også etter OL, sier Gimnes.

Han påpeker samtidig at han ikke kjenner de konkrete kostnadene knyttet til den norske delen av TV-rettighetene, og sier det derfor er vanskelig å gjøre en helhetlig vurdering av kostnader opp mot utgifter.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)