Kvinne hevder hun er Princes halvsøster

En kvinne som hevder hun er Princes halvsøster, har levert inn rettspapirer der hun krever en del av arven etter det nylig avdøde popikonet.

Prince

DØD: Den kritikerroste artisten Prince ble bare 57 år gammel.

Foto: JUMANA EL HELOUEH / Reuters

I går var familien til Prince samlet i en rettssal i Minnesota, for å begynne prosessen med hva som skal skje med formuen han etterlater seg.

I utgangspunktet lå det an til at en helsøster og fem halvsøsken kan arve milliardformuen, men nå vil også Darcell Gresham Johnston ha et ord med i laget. I rettspapirene hevder hun at hun og Prince har samme mor, og at hun dermed har rett til å arve ham.

Noen av Princes søsken fikk vite om Johnstons eksistens for kun noen dager siden, ifølge underholdningsnettstedet TMZ. Nå blir det opp til retten å vurdere ektheten i Johnstons påstander.

Ifølge loven i Minnesota skal arven gå til familien. Det vil i utgangspunktet si søsteren Tyka Nelson, og fem halvsøsken.

Prince Rogers Nelson døde i sitt hjem utenfor Minneapolis 21. april, 57 år gammel. Han hadde ingen barn eller gjenlevende foreldre, og det er ikke funnet noe testamente etter popstjernen.

Kulturstrøm

  • Uærbødig klengenavn

    Poeten Lord Byron (1788–1824) pleide å kalle sin kollega William Wordsworth for «Turdsworth» («Bæsjeverdi» på norsk). Det kommer fram i anmeldelsen av en ny bok om de engelske romantiske poetene, forteller nettmagasinet Literary Hub.

    Et portrett av poeten William Wordsworth fra 1800-tallet
    Illustrasjon: P. Krämer / Wikimedia Commons
  • Vikingskip i ferd med å ødelegges

    Gjellestadskipet i Halden er hardt angrepet av sopp, som bryter ned eikematerialet raskt. Derfor vil statsråd Ola Elvestuen (V) at det graves opp. Skipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid – en periode som anses å starte med angrepet på Lindisfarne i 793.