NRK Meny
Normal

Kveite med krabberavioli

Kokke-Lise disker opp med nok en lekkerbisken. I dag serverer hun kveite med krabberavioli og gressløksaus.

Kveite med krabberavioli
Foto: NRK

KVEITE MED KRABBERAVIOLI OG GRESSLØKSAUS

4 pers.

 

600 g kveitefilet uten skinn og bein

200 g renset krabbekjøtt, helst bare klokjøtt

4 lasagneplater, fersk eller tørket

1 fennikel, i tynne strimler

1 dl tørr hvitvin

1 sjalottløk, finhakket

100 g smør

1 liten bunt gressløk

salt og pepper

olivenolje og smør til steking

 

Skjær fileten i fire jevne stykker.

Kok hvitvin og sjalottløk i en liten kasserolle til det bare er et par spiseskjeer væske igjen.

Skru ned varmen og pisk inn kaldt smør i små terninger, litt etter litt.

Smak sausen til med salt og pepper og tilsett hakket gressløk.

Hold sausen varm uten at den koker.

Kok lasagneplatene og del dem i to firkanter.

Varm krabbekjøttet sammen med litt olivenolje, salt og pepper.

Krydre fisken med salt og pepper og stek den raskt i en varm panne med litt olje.

Fres fennikelen pent gyllen og mør i litt smør.

Legg en pastaplate midt på varme serveringstallerkener.

Fordel krabbekjøttet på pastaen og dekk til med den siste pastaplaten.

Dekk med varm saus og legg på fisken.

Topp med fennikel og pynt ev. med gressløk.

 

Tips:

Bland 2 ts hakket frisk estragon ( ev. estragon på glass) i krabbefyllet.

Istedenfor kveite kan du bruke piggvar, slettvar eller steinbitt.

Hold kniven på skrå når du deler fisken slik at du får store, litt tynne skiver som steker raskt.

Pynt med lakserogn eller annen rogn så blir dette en skikkelig festrett.

Lager du mindre porsjoner kan den serveres som en forrett.

 

 

Se Lise lage denne retten her  og her