NRK Meny
Normal

Kunstnere elsker å hate Trump

Denne uken bygde gatekunstneren Plastic Jesus en mur rundt Hollywood-stjernen til Donald Trump, men han er ikke den eneste kunstneren som har vist sin Trump-motstand. Her er 16 eksempler.

BRITAIN EU referendum

Denne uken ble Donald Trump formelt den republikanske presidentkandidaten. Det etter en nominasjonsvalgkamp der milliardæren har skapt sterke reaksjoner med sine kontroversielle uttalelser.

En rekke folk, både kjente og ukjente personligheter, har uttrykt sin motstand til milliardæren. Derfor er det heller ikke overraskende at en rekke kunstnere har brukt Trump som inspirasjon til kunsten sin.

Et nylig eksempel er den amerikanske gatekunstneren Plastic Jesus, som bygde en miniatyrmur rundt Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk Of Fame har fått en liten murvegg.

SE VIDEO: Her er muren som ble bygd rundt stjernen til Donald Trump.

Her er noen andre kunstverk som har kommet som en reaksjon på Trump og hans uttalelser:

 • Nakenportrett

Den australske kunstneren Ilma Gore fikk mye oppmerksomhet da hun tidligere i år tegnet et nakenportrett av den republikanske presidentkandidaten.

Portrettet, som viser en naken Donald Trump med utstyret synlig, skapte faktisk så mye reaksjoner at Gore ble slått ned av det hun hevder var en Trump-tilhenger.

Laster Instagram-innhold

NRK har valgt å vise det sensurerte bildet.

 • Blodportrett

I september i fjor skapte kunstneren Sarah Levy et portrett av Donald Trump ved å bruke sitt eget menstruasjonsblod.

Det var en reaksjon på Trumps behandling av Fox News-programlederen Megyn Kelly under en debatt.

 • Sexdukke

Den syriske kunstneren Saint Hoax skapte en sexdukke med Trumps ansikt som en reaksjon på Trumps uttalelser om å sende syriske flyktninger tilbake til Syria om han kommer til makten.

– Som Trump, er den halvannen meter høye dukken ikke fylt med noe annet enn luft, skriver kunstneren.

Laster Instagram-innhold
 • Sexleketøy

Meksikaneren Fernando Sosa likte ikke beskyldningene til Donald Trump om at Mexico sender voldtektsmenn og kriminelle til USA, så han gjenskapte presidentkandidaten som et sexleketøy.

Laster Instagram-innhold
 • Mosaikk

Som en reaksjon på at det amerikanske sketsjeprogrammet «Saturday Night Live (SNL)» lot Donald Trump være vert, lagde bloggen Homopower et mosaikkbilde av Trump satt sammen av 500 penisbilder.

Laster Instagram-innhold
 • Dempet Trump

I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel symbolet for «dempe-knappen» på Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame.

 • Ansiktsbehandling

Den amerikanske kunstneren Philip Kremer har en litt merksnodig kunstform. Han legger ut portretter av kjente personer der han manipulerer ansiktene. Han ble blant annet suspendert fra Instagram på grunn av bildene sine. Donald Trump har naturlig nok gått igjen.

Laster Instagram-innhold
 • Tekstportrett

Den britiske kunstneren Conor Collins lagde et portrett av Donald Trump basert kun på det han kaller rasistiske, kjønnsdiskriminerende, uvitende og sneversynte uttalelser fra presidentkandidaten.

Laster Twitter-innhold
 • Gravstøtte

Brian Andrew Whiteleys kunstverk endte med at han fikk politiet på døra. I mars plasserte han nemlig en gravstøtte med Donald Trumps navn på midt i Central Park i New York.

På gravstøtten stod det «Made America Hate Again», et klart ordspill på Trumps slagord i presidentkampanjen, «Make America Great Again».

Kulturstrøm

 • Barnebokuke på NRK

  NRK feirer barnebøker sammen med lyttere, lesere og seere i NRK RADIO, NRK TV, NRK.no og på Instagram-kontoen NRK BOK denne uka:

  Laster Instagram-innhold
 • Kurs for de beste blåserne i Risør

  Trompetisten Tine Ting Helseth skal sammen med Risør kammermusikkfest lage et helårlig talentprogram for de største talentene på blåseinstrumenter. De første deltakerne starter under årets kammermusikkfest.

  Tine Thing Helseth
  Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Flere kulturnyheter