Kunngjøring av nobelpris i litterat

Årets vinner av nobelprisen i litteratur blir kunngjort 13. oktober, en uke senere enn vanlig, opplyser Svenska Akademien. Vanligvis blir kunngjøringen av prisvinneren i litteratur gjort samme uke som de øvrige nobelprisene. Det vil si at litteraturprisens vinner skulle ha blitt offentliggjort i neste uke.

Wastberg understreker at utsettingen ikke skyldes uenigheter innad i komiteen, men at møtene avholdes senere enn vanlig.

Kulturstrøm

  • Aschehougprisen til Karin Haugane

    Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.

  • Mikser blokkfløyte og trance

    Bergensartisten Vilde Tuv bestemte seg for å demonstrere at det går an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier. Hun er tema i siste utgave av programmet Musikkrommet.

    Går det an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier? Det bestemte bergensartisten Vilde Tuv seg for å bevise.