Kunne vært bedre

Premiereløvene har sett "Singin' in the rain" , de er ikke helt overbevist.

Singin' in the rain
Foto: NRK

Det er forskjell på film og scene, de er rett og slett fra to forskjellige verdener. Så når "Signin' in the rain" nå har premiere på Oslo nye teater er det nok lurt å legge filmen bak seg.

Filmen er fra tiden da talefilmen kom til Hollywood, og gjennom "Drømmerollen" på NRK har den kvinnlige hovedrollen blitt stemt frem.

Singin' in the rain
Foto: Leif Gabrielsen, Oslo Nye Teater

Gledelig forestilling

Forestillingen er fylt med positivitet, med flotte opptrinn og mye fin sang. Musikalen har også figurer som folk bare må elske.Likevel er det noe som ikke er helt som det skal mener Nitimen og Frokost-TV sine premiereløver.

- For det første går forestillingen litt for langsomt i forhold til handlingen. Så stor og dyp er den ikke, og det virker som om den siste lille energignisten ennå ikke var på plass på premieren, mener Andreas Diesen. 

Kåre mangler glimtet

Kåre Conradi synger flott og danses stilfullt og elegant, men premiereløvene mener at han ikkje har funnet frem glimtet i øyet.

- For all del, det var nok mange som hadde hjertesukk i salen, sier Rune Alstedt.

Mari var velopplagt

Mari Maurstad er fantastisk morsom som stumfilmstjenen Lina Lamont, som er blottet for sjarm, emptati, tale og sangstemme. Mari Maurstad er svært velopplagt i rollen, den saken hersker det ingen tvil om mener premiereløvene.

- Her er det nesten mer snakk om å dempe ned, så parodisk som denne demondivaen er, med sin krystallknusende stemme, mener Andreas.

Showtalent

Heidi Ruud Ellingsen som vant "Drømmerollen" har et digert talent, og deler av dette viste hun på scenen.

Heidi Ruud Ellingsen, Drømmerollen

Heidi Ruud Ellingsen da hun vant Drømmerollen på NRK.

Foto: Jens Kyed / NRK

- Hun danser og synger så bra. Men i spillescenene har hun ennå litt vei å gå før man helt kan juble en stjerne er født. Men hun glimter skikkelig til i flere av sangnumrene.

Les også: Heidi vant drømmerollen

Den beste

Som Kåre Conradis sidekick er Jonas Digerud en gledelig overraskelse, han er både sjarmerende og fungerer som den fysiske sprellemann rollen krever at han er.

- Og med sin allsidige dansebakgrunn er det jo her han er sterkest. Han er faktisk forestillingens mest helstøpte figur.

Singin in the rain
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Henger litt

Men det er altså i noen av spillescenene at det henger. Dialogen er for klisjepreget banal, og dermed blir noen av personene i lengre strekk svært endimensjonale.

Her kunne instruktør og oversetter Svein Sturla Hungnes være strengere, nesten brutalt streng mener premiereløvene.

HØR: Premiereløvene anmelder "Singin in the rain".

Nett-TV: Premiereløvene anmelder Singin' in the rain

Ikke samme kraft

Det samme gjelder jo også med noen av sangene, nemlig kjærlighetssangene. De har ikke samme kraft som Cole Porters, Rogers og Harts, eller George og Ira Gershwins sanger fra samme periode.

- Med selvfølgelig, sangene ”God Morgen”, ”La dem le”, ”Singin’ in the Rain” og ”Hva er galt med meg” er perler!

Mye å glede seg over

- Her er det mye å frydes over, noe å ergre seg over, og noen sanger som burde vært strøket. Klippe klippe klippe, sier Rune.

Likevel tror løvene at mange nordmenn vil gå syngende i regnet denne vinteren og våren.

Pilkast

Og på en skala mellom 0 og 10 går pila til?

- Det blir en noe blodfattig åtter fra meg, sier Rune.

- Heller da en frodig sjuer fra meg. Men en innersjuer, avslutter Andreas.

Kulturstrøm

  • Japaner giftet seg med hologram

    En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

    Laster Twitter-innhold
  • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

    Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

    Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.