Hopp til innhold

Kun fire prosent lovlig

Ikke mye av den nedlastede musikken er lovlig.

 

Du kan laste ned programmer til din PC og overføre dem til en MP3-spiller

Les også: Ber deg tyste på nettpirater

Les også: Nedlasting holder bransjen oppe

Alt om Nedlasting og fildeling

Kun 4 prosent av det totale salget av musikk ble lovlig lastet ned fra internett i fjor. Hvor mye som ble lastet ned ulovlig, sier statistikken ingenting om.

Samlet nedgang

IFPI Norge har ved avslutningen av 2006 registrert et samlet salg av album, singler og DVD-musikk på 11 millioner stykker, til en verdi av 704 millioner kroner. Det ble i tillegg solgt nedlastede produkter for 26 millioner kroner.

Samlet gir dette en nedgang i omsetningen av musikk i Norge på 9 prosent i 2006, sammenlignet med året før.

Rekord for norsk

Norsk musikks andel av totalsalget i Norge var på rekordhøye 40 prosent i 2006. Totalt ble det solgt nesten 4,2 millioner norskproduserte album i 2006, noe som er en liten nedgang fra 2005.

Det ble i 2006 solgt norske album for 287 millioner, en økning på 4 prosent fra 2005.

Tallene omfatter alle de store internasjonale selskapene, samt de fleste norske selskapene. Tar vi med resten av markedet, stipuleres den samlede omsetningen av musikk til en verdi av ca. 1,5 milliarder kroner for 2006.

(©NTB)

 

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)