Kulturnatt på Nasjonalmuseet

Fredag får publikum en sniktitt på museumsplassen i det nye Nasjonalmuseet. Museet ønsker publikum velkommen til et program med forskjellige kunstneriske opptredener, men også til å få gratis hjelp av en arkitekt som sitter klar for å gi råd om bygge- eller rehabiliteringsplaner. Oslo Kulturnatt feirer 15 år med over 200 gratis arrangementer rundt omkring i byen. Det arrangeres også Kulturnatt i en rekke andre steder i Norge fredag.

Nasjonalmuseet i Oslo
Foto: Ole Berg-Rusten / Scanpix

Kulturstrøm

  • Thunberg gir ut bøker i USA

    Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg gir ut to av sine bøker i USA. Én av dem gis ut i november.Penguin Press kunngjorde torsdag at de vil gi ut boken «Huset brenner.

  • Roses for nytt album

    Artisten og låtskriveren Jenny Hval sier til NRK Kulturstripa at hun gruer seg for å framføre musikken live, fordi det var så krevende å spille inn stemmen. Lørdag spiller hun fra albumet «The Practice of Love» under Ultimafestivalen i Oslo. Albumet hylles både i Norge og internasjonalt. Berusende, mener Independent. Terapeutisk, ifølge The Guardian, og en unik stemme i norsk musikkliv, skriver Aftenposten.

    Jenny Hval