I morgen klokken tolv samles demonstranter fra kulturlivet for en markering foran Stortinget.
– Nå er det nok. Vi kan ikke lenger bære byrden for manglende helse- og sykehuskapasitet i dette landet, sier Jæger.
Karianne Jæger, produsent i Scenekvelder.
Foto: ScenekvelderKulturlivet krever å bli behandlet på samme måte som butikker, museer og biblioteker, som selv får bestemme hvor mange som slipper inn, ut fra størrelsen på lokalene.
I forrige uke gikk kulturbransjen ut med tall som viste at svært få som har vært på kulturarrangementer er rapportert smittet. Og ingen har vært rapportert videremittet på arrangementene, i følge Folketeateret.
Tallene var hentet fra 12 store kulturscener, blant annet Grieghallen, Stavanger Konserthus, Olavshallen, fra mars 2020 til nå.
– Det gir ikke mening at det skal være mindre smittefarlig å gå på bar enn å sitte i en stor teatersal med utmerket ventilasjon og munnbind, sier Jæger.
I desember var det tredje gang kultur-Norge ble stengt ned.
I tillegg til kravet om å få opphevet begrensningen på antall publikummere ber bransjen om endring i støtteordningene.
Atle Halstensen, medeier og kunstnerisk leder i Scenekvelder mener det ikke går an å stole på regjeringens plan om ordninger for støtte.
Atle Halstensen, medeier og kunstnerisk leder i Scenekvelder.
Foto: Scenekvelder– Ingen har fått så mye som en krone siden nedstengingen i midten av desember 2021. Ingen vet når eller om pengene kommer i 2022, Halstensen, medeier og kunstnerisk leder i Scenekvelder.
Arbeidsgiverorganisasjonen Virke, Norske Konsertarrangører og foreningen for managere og bookingagenter NEMAA er blant de som står bak kravet og demonstrasjonen.
Nå håper de kulturministeren, Anette Trettebergstuen, også kommer på demonstrasjonen.