NRK Meny
Hvordan smaker det Nye Norge? Kulturhuset har latt sju nasjoner som alle setter farge på landet vårt komme med en ingrediens til nasjonalgryta vår anno 2014: Vi har Potet fra Sverige, surkål fra Polen, norsk laks, kumminfrø fra Somalia, frisk koriander fra Pakistan, vannspinat fra Vietnam, toppet med tørket lime fra Irak – hva i all verden kan dette bli? Kokkene på Gastronomisk institutt river seg i kokkelua. / Det er ikke helt uten fordommer at vår reporter møter en kunstner som maler i blinde. / Litteraturhuset er stedet folk går for se og bli sett. Men få kjenner byggets dramatiske historie! / Hva skjedde egentlig etterpå? De som var med på skrive norsk historie på Eidsvoll for 200 år siden, hva gjorde de etterpå? Macrame? Scrapbooking? / Netthets mot kvinner, privatskoler, hvordan feirer kultureliten vår 17. mai i år? Vi forlanger svar fra de ypperste blant oss.

Kulturhuset

Hvordan smaker det Nye Norge? Kulturhuset har latt sju nasjoner som alle setter farge på landet vårt komme med en ingrediens til nasjonalgryta vår anno 2014: Vi har Potet fra Sverige, surkål fra Polen, norsk laks, kumminfrø fra Somalia, frisk koriander fra Pakistan, vannspinat fra Vietnam, toppet med tørket lime fra Irak – hva i all verden kan dette bli? Kokkene på Gastronomisk institutt river seg i kokkelua. / Det er ikke helt uten fordommer at vår reporter møter en kunstner som maler i blinde. / Litteraturhuset er stedet folk går for se og bli sett. Men få kjenner byggets dramatiske historie! / Hva skjedde egentlig etterpå? De som var med på skrive norsk historie på Eidsvoll for 200 år siden, hva gjorde de etterpå? Macrame? Scrapbooking? / Netthets mot kvinner, privatskoler, hvordan feirer kultureliten vår 17. mai i år? Vi forlanger svar fra de ypperste blant oss.

Publisert