NRK Meny
Normal

Kultklassiker spilles inn på nytt

Den populære musikalfilmen The Rocky Horror Picture Show lages på nytt av den amerikanske tv-kanalen Fox

DIE ROCKY HORROR PICTURE SHOW

NY VERSJON: Snart får du se Riff Raff, Dr. Frank-N-Furter og Magenta i ny versjon. Her fra den originale filmen fra 1975 med Richard O'Brien, Tim Curry og Patricia Quinn.

Foto: KPA / Heritage

I år er det 40 år siden kultmusikalen The Rocky Horror Picture Show ble filmatisert. I den forbindelse skal den filmes i ny versjon av TV-kanalen Fox, melder The Hollywood Reporter.

Lite er kjent om den nye versjonen av kultklassikeren, men det er klart at nyinnspillingen skal regisseres og koreograferes av Kenneth Ortega. Han har tidligere regissert blant annet High School Musical og Gilmore Girls.

Fox står blant annet bak den musikal-inspirerte tv-serien Glee, som i sin andre sesong to hadde nettopp The Rocky Horror Picture Show som tema i en episode. TV-kanalen har så langt ikke gått ut offentlig med sendetidspunkt.

Gail Berman og Lou Adler, produsentene av den originale filmen jobber også som produsenter på den nye versjonen. Skuespillerne i den originale filmen inkluderer Tim Curry, Susan Sarandon og musikeren Meat Loaf.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).