Grillkrydderet er grillmatens svar på pizza Grandiosa. Ikke spesielt sofistikert, men populært blant nordmenn. Sjefskonsulent ved Opplysningskontoret for kjøtt, Even Nordahl, oppfordrer oss til å bruke fantasien.
Dominerende smak
-Nå har det kommet så mange andre kryddertyper. Det er ikke noe i veien for å eksperimentere med krydderet. Bare husk på at det lett blir brent. Grillkrydderet har en dominerende smak og tar derfor mye smak fra kjøttet, forteller en entusiastisk griller.
Bruk fantasien
Mmmmmmm... Deilig grillmat!
Nordahl nevner tandoorikrydder, garam masala eller karri som nye tilskudd i butikkenes krydderhyller. Det er heller ingenting i veien for å bruke friske urter på grillkjøttet. Fersk, hakket basilikum går fint til storfekjøtt, mens timian passer utmerket til lam.
Ett nyttig tips er penslingen av kjøttet.
-Pensle godt med grillolje eller marinade før du har på krydderet. Da detter det ikke av, sier Even Nordahl.