Kronprinsparet møtte Grammy-nominert nordmann

Kronprinsparet fikk seg en overraskelse da det viste seg at de har felles kjente med Grammy-nominerte Andreas Schuller.

På låtskrivercamp i forkant av by:Larm traff kronprinsparet en Grammy-nominert norsk låtskriver - som tilfeldigvis er nabo med kronprinsessens sønn i Los Angeles

VIDEO: På låtskrivercamp i forkant av by:Larm traff kronprinsparet en Grammy-nominert norsk låtskriver - som tilfeldigvis er nabo med kronprinsessens sønn i Los Angeles

Under artistnavnet «Accident» har Schuller blant annet skrevet en låt til Justin Biebers Grammy-nominerte album «Purpose». Basen sin har han i Los Angeles.

– Hei. Jeg er naboen til Marius, sa Schuller da han hilste på kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon torsdag formiddag.

Hvordan kronprinsparet reagerte kan du se i videoen over!

Som del av bransjefestivalen by:larm har det denne uken vært arrangert låtskriver-camp på Tanken i Sandvika og Whiteroom Studio i Asker, og torsdag formiddag fikk kronprinsparet en omvisning.

– Det er veldig gøy å se hvordan de jobber her. Og det er gøy at så mange gjør det så utrolig bra internasjonalt. Da er det viktig at vi også bygger opp miljøet her hjemme. Det de gjør her nå er en viktig brikke, sier kronprins Haakon til NRK under besøket.

Blant de andre deltagerne på campen er norske låtskrivere som Coucheron, Ina Wroldsen.

– Har kronprinsparet noe forhold til noen av dem som har vært med på campen?

– Ja, absolutt. Flere av dem som er kommet for å være med på campen har skrevete stor hits som de fleste har hørt. Både for Beyoncé og flere andre, svarer kronprins Haakon.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker torsdag Tanken i Sandvika der de møter deltagerne på låtskrivercampen i forbindelse med by:larm.

LYTTESESSION: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fikk blant annet møte Two Inch Punch (t.h) og Tayla Parx på Tanken i Sandvika torsdag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

På merittlisten har nordmennene låtskriving for verdenskjente artister som Britney Spears, One Direction, Calvin Harris og Nick Jonas. I tillegg deltar flere utenlandske låtskrivere.

– Musikk er morsomt og også en viktig bit i eksport og næringssammenheng. Både et kulturuttrykk, men også næring, fortsetter kronprinsen.

– Det som er spennende med norsk musikk nå er at det er veldig mye talent som ikke bare forblir i Norge, men som også begynner å bli kjent ute. Det gjør at internasjonale produsenter og låtskrivere har lyst til å komme og være med på campen her i Sandvika. Det er fantastisk å se hvilket miljø de har klart å få til, istemmer kronprinsesse Mette-Marit.

Torsdag ettermiddag er kronprinsparet vertskap for en nettverkslunsj der det blant annet deles ut et bransjestipend.

Kulturstrøm

 • Få kvinnelege festivalartistar

  Kvinner utgjer berre ein femdel av artistane på festivalscenar, skriv Dagens Næringsliv. Bergenfest har rundt 55 artistar og band, der 25 % av desse har kvinner med ein framståande rolle i bandet. – Å stimulera til fleire kvinner i leiande posisjonar i bransjen og fleire kvinnelege låtskrivarar, er viktigare verkemiddel enn å telja talet på kvinner og menn på ein festivalscene, seier Frank Nes, dagleg leiar for Bergen live.

  Bergenfest 2018
  Foto: Bente Kristin Rundereim Kjøllesdal / NRK
 • Deilig drøy og dritmorsom

  «Rutete Ninja» (5) er rett og slett en fornøyelig fest av ballesparkende slapstick, grove vitser og en vond og spennende historie som treffer både hjertestrenger og lattermuskler, mener filmanmelder Sigurd VIk i sin anmeldelse.

  Rutete Ninja
  Foto: Nordisk Film Distribusjon
 • Nominert til pris

  Thea Hjelmeland er nominert til årets Bendiksenpris. Prisen er på 100.000 kroner og blir delt ut av GramArt, den største interesseorganisasjonen for artistar her til lands. Prisen blir delt ut den 29. august.

  Thea Hjelmeland
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix