Kritiserer fest mens Whitney lå død

Musikkmogulen Clive Davis får sterk kritikk fra funkdronningen Chaka Khan. Hun mener han burde avlyst festen han avholdt mens Whitney Houston lå død fire etasjer over.

Chaka Khan og Whitney Houston samen under en veldedighetskonsert i 1999.

Chaka Khan og Whitney Houston sang sammen under en veldedighetskonsert i 1999. Nå er Khan kritisk til festen som pågikk mens Houston lå død på hotellet.

Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

– Jeg forstår ikke hva som får en person til å ha fest i en bygning der den personen som han har hatt så stor innflytelse på livet til, døde. Jeg forstår ikke hvordan festen kunne foregå, sa Khan da hun mandag var gjest hos Piers Morgan på CNN.

Plateprodusenten Clive Davis er mannen som har fått mye av æren for Houstons karriere etter at han oppdaget henne på en nattklubb i New York.

– Det hadde vært greit om det hadde vært en virkelig hyllest. At alle samlet seg, sa en bønn, spiste middag og gikk hjem, sier hun.

Chaka Khan fløy selv fra Miami til Los Angeles for å gå på Grammy-prisutdelingen samt Clive Davis' tradisjonelle førfest. Rett etter ankomst fikk hun beskjed om at Whitney var død.

Hun sier hun ble «som lammet» – og at hun ikke begriper at så mange deltok på festen på Beverly Hilton-hotellet, mens politiet fremdeles drev sin etterforskning.

– Jeg synes det var det fullstendige vanvidd. Jeg kjente Whitney, og jeg tror ikke hun ville sagt «showet må fortsette». Hun var den type kvinne som ville sagt «stopp alt, jeg kommer ikke til å være der», sa Khan.

Se klippet der hun kritiserer festen her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Stargate-Mikkel også tilstede
Mikkel Eriksen og Whitney Houston

Mikkel Eriksen poserer sammen med Whitney Houston under innspillingen av comeback-albumet «I Look to You».

Foto: Privat

Som NRK.no har fortalt tidligere , var også Stargate-produsenten Mikkel Eriksen tilstede på denne festen.

– Det ble en veldig spesiell kveld. Den første reaksjonen var jo at festen skulle bli avlyst. Men som Clive Davis sa i sin innledningstale; hun hadde villet at showet skulle fortsette. Hun ville blitt feiret i stedet for å bli sørget over.

Mens Eriksen var på Grammy-festen, sto hele verdenspressen samlet utenfor hotellet og ventet på at den døde kroppen til Whitney Houston skulle bli fraktet ut.

– Det var veldig, veldig spesielt. Mange av de jeg snakket med hadde enda ikke tatt det inn over seg.

– Var det et sjokk at hun døde 48 år gammel?

– Både ja og nei. Såklart det er et sjokk at en så ung person går bort.

Se NRK-korrespondent Anders Tvegårds intervju med Eriksen her:

Video Mikkel Eriksen i Stargate om Whitney Houston

Mikkel Eriksen i Stargate om Whitney Houston

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.