Hopp til innhold

Kristin Gjelsvik sitt oppgjør med Sophie Elise ble årets youtube-video

I kveld ble vinnerne blant youtuberne kåret. Kristin Gjelsvik sitt oppgjør med Sophie Elise ble årets video.

Denne videoen skapte debatt i blogg-Norge.

Gullsnutten, som i år ble arrangert i Jernbaneparken på Gjøvik, er en årlig prisutdeling som hyller norske youtubere.

Arrangementet ble i år gjennomført for femte gang og prisen arrangeres av NRK P3 og YouTube-nettverket Nordic Screens.

Torsdag kveld ble 32 nominerte til ti vinnere.

Video skapte debatt

En av prisene gikk til blogger Kristin Gjelsvik for videoen som hun la ut 14. mars i år. Videoen «Nå er det nok, Sophie Elise!» skapte en stor debatt i blogg-Norge.

I videoen går Kristin Gjelsvik ut mot en av Norges største bloggere, Sophie Elise, fordi hun mener hun er med på å fremme kroppskomplekser og normalisere kosmetiske inngrep.

Sophie Elise Isachsen hadde blogget om sine komplekser for et høyt hårfeste, og beskrev hvordan hun fikk tatovert på seg hårstrå.

Isachsen tok senere selvkritikk for innlegget og uttalte følgende i NRK-programmet «Debatten»:

– Jeg er helt enig i at det innlegget kunne jeg spart meg for. Det var ikke gjennomtenkt. Der legger jeg meg helt flat. Jeg tenkte ikke at det kom til å påvirke noen på den måten, men der legger jeg meg helt flat.

Sophie Elise Isachsen og Kristin Gjelsvik i debatt etter bloggbråket

Sophie Elise Isachsen og Kristin Gjelsvik i debatt etter bloggbråket

Kristin Gjelsvik var ikke tilstede under kveldens «Gullsnutten»-utdeling, men uttalte følgende via video:

– Tusen takk for pris. Dette var over all forventing. Det er helt rått å kunne bruke youtube som en kanal til å starte viktige samfunnsdebatter.

Se hele «Debatten» her:

Er Sophie Elise Isachsen Norges farligste forbilde slik Kristin Gjelsvik påstår? Er det virkelig sant at en bloggers komplekser smitter over på unge?

Er Sophie Elise Isachsen Norges farligste forbilde slik Kristin Gjelsvik påstår? Er det virkelig sant at en bloggers komplekser smitter over på unge?

Prestisjetung pris

I tillegg ble den aller gjeveste prisen, «Årets youtuber», delt ut i kveld.

«Årets youtuber» er den eneste prisen i Gullsnutten hvor publikum ikke har vært med på å påvirke resultatet. Av tidligere vinnere nevnes blant andre Prebz&Dennis (2015) og Piateed (2018).

I år gikk prisen til youtuberen «Agnetesh».

22 år gamle Agnete Husebye startet YouTube-kanalen sin i mai 2015, og har totalt over 19 millioner avspillinger på videoene sine. Det siste halvannet året har hun gått fra 40.000 til 113.000 følgere.

Dette er den mest sette videoen hun har laget:

Folk som følger henne kan se alt fra humorsketsjer og musikkvideoer til utfordringer og tester. Agnete deler også mer personlige innlegg hvor hun lar følgerne bli kjent med henne som person.

– Årets finalister imponerer oss med sin kreativitet, kompetanse og ustoppelige skapervilje. De lager noe stort av ingenting, og er inspirerende for både juryen og unge over hele Norge, sier Janne Monsen Tveit, fagjurymedlem og redaktør i 730.no i en pressemelding.

Dette var alle vinnerne i Gullsnutten 2019:

Årets youtuber: Agnetesh
Årets morsomste:
Murdrocks
Årets gamer: Randulle
Årets livsstil: Mina Jacobsen
Årets video: Nå er det nok, Sophie Elise! – Kristin Gjelsvik
Årets serie: Nellie - Under dyna
Årets musikkvideo: Generation 2.0 – Joakim Kleven
Årets stjerneskudd: Mina Jacobsen
Årets forbilde: Hanna-Martine
Årets inspirasjon: Herman Dahl

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober