NRK Meny
Normal

Kringkastingssjefen får nytt åremål

NRK har i dag inngått avtale med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen om å forlenge Eriksens åremål med ytterligere seks år fra mars 2019.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Thor Gjermund Eriksen får fortsette som Kringkastingssjef frem til 2025.

Foto: Anders Leines, NRK

Thor Gjermund Eriksen (51), som har vært Kringkastingssjef siden 2013, blir dermed sittende i jobben frem til 2025.

Eriksen begynte i NRK i mars 2013 og er inne i sitt sjette år i jobben. I tråd med NRKs vedtekter ansettes kringkastingssjefen i et seksårig åremål som kan fornyes en gang.

Styreleder i NRK, Birger Magnus, sier styret er fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste fem årene.

– Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde, sier styreleder Birger Magnus på vegne av styret.

Thor Gjermund Eriksen fortsetter som NRK-sjef i seks år til.

Thor Gjermund Eriksen sier mye har endret seg i mediebransjen de siste årene, – For seks år siden visste vi ikke hva Netflix var, sier Eriksen.

Lang erfaring fra mediebransjen

Eriksen har lang fartstid i mediebransjen, og kom til NRK fra jobben som konsernsjef i A-media (tidligere Edda Media og A-pressen). Han har tidligere vært sjefredaktør i Dagbladet.

Eriksen sier han ikke tenke seg en mer spennende og mer krevende oppgave enn å bidra til at NRK opprettholder oppslutningen og fortsatt leverer godt på alle områder.

– NRK har en viktig oppgave som en inkluderende og mangfoldig fellesarena. For at vi skal lykkes, må vi ha godt omdømme, stor tillit og evne til å omstille, fornye og forbedre oss hele tiden, sier Thor Gjermund Eriksen.

Eriksens lønnsvilkår blir de samme som i dag, men etterlønnen etter utløpet av andre åremålsperiode utvidet fra tre til seks måneder.

Lederen for Norsk Journalistlags avdeling i NRK, Richard Aune, gratulerer Eriksen med forlengelsen av åremålet.

– Norsk Journalistlag i NRK gratulerer med forlenget åremål og håper på godt samarbeid i de neste årene. En av de viktigste jobbene vi må samarbeide om er å ruste NRK og NRKs medarbeidere for framtida og framtidas kompetansebehov, sier Aune.

Tidligere SV- og Ap-medlem

Eriksen har også vært aktiv politisk, men meldte seg ut Arbeiderpartiet like før han ble kringkastingssjef.

På 80- og 90-tallet var NRK-sjefen aktivt medlem av partiet SV, men meldte senere overgang til Arbeiderpartiet.

– Jeg har ikke hatt et politisk verv på 20 år. Siden slutten av 90-tallet har jeg jobbet i mediebransjen, blant annet som politisk reporter og politisk redaktør. Jeg er først og fremst en profesjonell medieleder, sa Eriksen i 2013.

Kulturstrøm

 • Rom for store forbedringer

  Actionkomedien «The Spy Who Dumped Me» handler om to venninner fra Los Angeles som kastes ut i agent-action i Europa når det viser seg at den enes ekskjæreste er spion. Likegyldig historie med skuffende svakt klimaks, mener Filmpolitiet.

  The Spy Who Dumped Me
  Foto: Nordisk Film Distribusjon
 • Går fra P3 til Nyheter

  Redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, Håkon Moslet forlater kanalen til fordel for Nyhetsdivisjonen i NRK. – Det har vært utrolig gøy og givende, men nå er oppdraget fullført for min del, sier han.

 • Legendarisk TV-konsert på kino

  På dagen, 41 år etter at musikk-ikonet Elvis Presley døde, settes hans legendariske TV-konsert fra 1968 opp på kinoer verden rundt. Filmen som etter hvert fikk navnet «The '68 comeback spesial», vises på flere norske kinoer i dag.The Guardian gir musikkfilmen fire av fem stjerner.

  USA Elvis Presley Elvis Presley
  Foto: Ap