Kringkastingssjefen får nytt åremål

NRK har i dag inngått avtale med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen om å forlenge Eriksens åremål med ytterligere seks år fra mars 2019.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Thor Gjermund Eriksen får fortsette som Kringkastingssjef frem til 2025.

Foto: Anders Leines, NRK

Thor Gjermund Eriksen (51), som har vært Kringkastingssjef siden 2013, blir dermed sittende i jobben frem til 2025.

Eriksen begynte i NRK i mars 2013 og er inne i sitt sjette år i jobben. I tråd med NRKs vedtekter ansettes kringkastingssjefen i et seksårig åremål som kan fornyes en gang.

Styreleder i NRK, Birger Magnus, sier styret er fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste fem årene.

– Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde, sier styreleder Birger Magnus på vegne av styret.

Thor Gjermund Eriksen fortsetter som NRK-sjef i seks år til.

Thor Gjermund Eriksen sier mye har endret seg i mediebransjen de siste årene, – For seks år siden visste vi ikke hva Netflix var, sier Eriksen.

Lang erfaring fra mediebransjen

Eriksen har lang fartstid i mediebransjen, og kom til NRK fra jobben som konsernsjef i A-media (tidligere Edda Media og A-pressen). Han har tidligere vært sjefredaktør i Dagbladet.

Eriksen sier han ikke tenke seg en mer spennende og mer krevende oppgave enn å bidra til at NRK opprettholder oppslutningen og fortsatt leverer godt på alle områder.

– NRK har en viktig oppgave som en inkluderende og mangfoldig fellesarena. For at vi skal lykkes, må vi ha godt omdømme, stor tillit og evne til å omstille, fornye og forbedre oss hele tiden, sier Thor Gjermund Eriksen.

Eriksens lønnsvilkår blir de samme som i dag, men etterlønnen etter utløpet av andre åremålsperiode utvidet fra tre til seks måneder.

Lederen for Norsk Journalistlags avdeling i NRK, Richard Aune, gratulerer Eriksen med forlengelsen av åremålet.

– Norsk Journalistlag i NRK gratulerer med forlenget åremål og håper på godt samarbeid i de neste årene. En av de viktigste jobbene vi må samarbeide om er å ruste NRK og NRKs medarbeidere for framtida og framtidas kompetansebehov, sier Aune.

Tidligere SV- og Ap-medlem

Eriksen har også vært aktiv politisk, men meldte seg ut Arbeiderpartiet like før han ble kringkastingssjef.

På 80- og 90-tallet var NRK-sjefen aktivt medlem av partiet SV, men meldte senere overgang til Arbeiderpartiet.

– Jeg har ikke hatt et politisk verv på 20 år. Siden slutten av 90-tallet har jeg jobbet i mediebransjen, blant annet som politisk reporter og politisk redaktør. Jeg er først og fremst en profesjonell medieleder, sa Eriksen i 2013.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC