NRK Meny
Normal

Vil gi sponsorer skattefritak

Kristelig Folkeparti vil gi bedrifter skattefritak for sponsing av kultur.

Dagrun Eriksen, nestleder i KrF
Foto: Reidar Mosland / NRK

Søndag ble De Internasjonale Kirkefestspill i Kristiansand avsluttet. Festspillene har fått redusert statlig støtte og sliter med sponsorer.

– I år var det dessverre sånn at vi måtte ta godt av egenkapitalen vår for å levere et godt resultat, forteller daglig leder, Jon Kleveland til NRK.

Skal stimulere

Nettopp denne situasjonen er det nestleder i KrF og stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Dagrun Eriksen, håper å snu ved å stimulere bedrifter til å sponse mer.

– Vi ønsker at når næringslivet vil satse på kultur og å støtte kulturaktiviteter, så bør samfunnet stille opp og gi skattefritak for bedriftene for dette. Det tror jeg vil øke bedriftenes engasjement og mulighet til å delta i nærmiljøet og i kulturaktiviteter på en mye bedre måte, sier Eriksen.

Video nsps_upload_2009_8_24_15_33_15_2956.jpg

Hun understreker at KrF ønsker at skattefritaket skal komme i tillegg til statlige støtte.

Ikke for enhver pris

Jon Kleveland, daglig leder for De Internasjonale Kirkefestspill

Jon Kleveland, daglig leder for De Internasjonale Kirkefestspill i Kristiansand.

Foto: Reidar Mosland / NRK

Jon Kleveland i Kirkefestspillspillene skulle gjerne hatt de ekstra sponsorkronene som KrF-forslaget kan utløse.

– Vi tror det at med sånne tiltak vil det være lettere å få tak i en del mindre sponsorer, som også er viktige for oss.

Likevel tar han ikke imot forslaget for enhver pris.

– Alle tiltak som gjør at det kommer mer penger til kultur, er positivt. Men jeg synes det er viktig å poengtere det at dette ikke må bli noe som erstatter den statlige måten å kanalisere de pengene på som er i dag, dette er nødt å være noe som er i tillegg. Er det ikke det, så tror jeg vi heller vil beholde den ordningen vi har.

Avventende

Torbjørn Urfjell, som er førstekandidat for SV i Aust-Agder, vil ikke avvise forslaget fra Krf før det er blitt fremmet i Stortinget.

- Men KrFs forslag viser at de ikke helt forstår moderne kultursponsing og vi ser det også som et tegn i den tradisjonen vi nå har sett lokalt, om at de borgerlige forsøker å dytte ansvaret for kulturfinansiering fra det offentlige over på det private, sier Urfjell.

Flere kulturnyheter