Nesten dobbel billettpris for pensjonister

Per Inge Torkelsen krever at pensjonister betaler nesten det dobbelte av vanlig billettpris for å se det nye showet hans. – Helt håpløst, sier Pensjonistpartiet.

Per Inge Torkelsen

Komiker, skuespiller, politiker, forfatter og radioprater, men ikke pensjonist. Per Inge Torkelsen krever blodpris av pensjonistene som vil se det nye showet hans.

Foto: Skjermdump Billettservice/Mari Rollag Evensen / NRK

Komikeren Per Inge Torkelsen har nok en gang bestemt seg for å prøve å irritere på seg den eldre garde.

Fredag har rogalendingen premiere på sitt nye show, Komikarane, sammen med Terje Torkildsen og Fredrik Brimsø. Mens studenter får rabatt blir de eldre bedt om å betale nesten dobbelt så mye som den ordinære prisen.

Ordinærprisen på showet er 375 kroner. Mens studentene slipper unna med 275 koster en honnørbillett hele 630 kroner.

– Jeg gjør dette fordi pensjonistene har mye penger, skriver Torkelsen i en tekstmelding til NRK.no.

– Vil du at dette skal gjelde andre steder også?

– Ja, pensjonister bør betale full pris på buss, kino, etc., mener 62-åringen.

Torkelsen er mest kjent som komiker og forfatter, men sitter også i bystyret i Stavanger for partiet Venstre.

Hva synes du om at Torkelsens utspill? Si din mening i bunnen av saken!

Pensjonistpartiet reagerer

Harald Fagervold

Harald Fagervold i Pensjonistpartiet ser veldig alvorlig på Torkelsens utspill.

Foto: Pensjonistpartiet

Pensjonistpartiet reagerer kraftig på utspillet fra Torkelsen.

– Vi synes det er helt håpløst, sier nestleder og politisk pressetalsmann Harald Fagervold til NRK.no.

Partiet synes ikke utspillet er morsomt.

– Vi ser veldig alvorlig på det. Skulle det være ironi vil ikke alle oppfatte det. Det blir skrevet mye om at pensjonistene i Norge er så rike, men de rike finnes i alle deler av samfunnet. Ikke bare hos de eldre, sier Fagervold.

Nestlederen sier at partiet for tiden holder på med et nytt slagord, som de mener passer utmerket til denne saken.

– Vi holder på å lansere slagordet «de fleste-samfunnet». Det er ikke de fleste som har behov for rabatt, men noen har det. Han rammer dem som ikke er blant de fleste.

Også interesseorganisasjonen Seniorsaken reagerer, dog ikke så kraftig som Pensjonistpartiet.

– Det ligger i sakens natur at vi ikke kan være enige i dette. Det er sikkert ment som et morsomt utspill, men vi har ikke sansen for det, sier generalsekretær i interesseorganisasjonen Seniorsaken, Knut Christian Høvik, til NRK.no.

Torkelsen: – Norske pensjonister er ekstremt sutrete

Per Inge Torkelsen

Per Inge Torkelsen skapte debatt da han ga ut «Den store stygge eldreboka» for 14 år siden.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Torkelsen utdyper til Stavanger Aftenblad hvorfor han mener pensjonister bør betale nesten dobbelt så mye som ordinære publikummere.

Han understreker at påfunnet er ment helt seriøst.

– For 50 og 100 år siden var nok mange pensjonister fattige. Da måtte de spare på pengene. Sånn er det ikke nå. Norske pensjonister er jevnt over rike. Rike folk trenger ikke rabatt. Vi ville helst gitt rabatt til alenemødre og innvandrere. De har dårlig råd, det vet vi. De burde få rabatt hvis de vil se et show. Vi har ingen måte å praktisk gjennomføre noe sånt på, men vi kan ta ekstra betalt fra rike pensjonister, sier Torkelsen.

Torkelsen forklarer at han er forberedt på reaksjoner fra det han mener er «sutrete» pensjonister.

– Vi har fått et par henvendelser, men det skulle ikke forundre meg om pensjonistene hisset seg opp over dette. I tillegg til å være rike er norske pensjonister ekstremt sutrete. De klager på så å si alt. Særlig på pris og penger. Der er de helt ubegripelig sutrete. Portugal har de fattigste pensjonistene i Vest-Europa. De er også de lykkeligste. I Norge er de eldre rike – og de klager.

– Du mener – i fullt alvor – at de burde betale dobbel pris, uten å klage?

– Ja. jeg vil gjerne at det kommer noen hit og sier "Vet du hva, jeg har masse penger, derfor betaler jeg mer enn han studenten som faktisk har dårlig råd". Det hadde vært kjempetøft. Den pensjonisten vil jeg gjerne ta i hånden.

Irriterer idrettsfolk, kristenrockere og eldre

Torkelsen har flere ganger klart å irritere på seg samfunnsgrupper. Han har tidligere kommet med utsagn som; «jeg ønsker kristenrocken til Helvete» og gi «ungdommen en flaske brennevin før idretten tar dem».

Det er heller ikke første gang han prøver å irritere de eldre. I 2000 ga han ut «Den store stygge eldreboka», som harselerte med de eldre.

– De ska ha alt gratis, og de ska betala mindre skatt. De ska ha millionar, og de ska leva i Syden halva året. De bor best. De har lavast boudgifter og de har mest pengar i banken. Det e en myte at de gamle har det så fælt, står det i introduksjonen til boka som ble gitt ut i 2000.

Kulturstrøm

 • Polanski saksøker filmakademi

  Regissør Roman Polanski saksøker Academy of Motion Picture Arts and Sciences etter at akademiet kastet ham ut i fjor, skriver Variety. Utestengelsen er knyttet til en voldtekt av en 13 år gammel jente på 1970-tallet.

  Roman Polanski
  Foto: Str / AP
 • Helaften med Peer Gynt

  På NRK 2 i kveld kan du følge Henrik Ibsens Peer Gynt. Det blir en helaften med dokumentar, teater og etterprat med hovedrolleinnhaver Toralv Maurstad. Fra Det norske teatrets oppsetning i 2018.

  Toralv Maurstad er på veg heim etter framsyninga. Vi snakkar med han om familien Maurstad sitt livslange forhold til Peer Gynt, og det å kome seg opp og fram i livet. Regi: Ninja Benneche
 • 180.000 bier i Notre-Dame overlevde

  Katedralens bikuber var antatt å ha brent opp i storbrannen. Men birøkteren kunne langfredag meddele at biene har klart seg. – Jeg er så lettet, sier Nicolas Geant. Han har tatt seg av biene siden 2013, da kubene ble montert på taket til katedralen for å bidra til å øke antall bier i Paris. (NTB)

  Bikubene i Notre Dame