NRK Meny
Normal

Kremet sjøkrepssuppe

Sjøkreps er en nær slektning av hummeren og smaker nydelig sammen med timian, kjørvel, bladpersille og noen gode grønnsaker. Med litt fløte og tomat i suppen blir nytelsen total!

Morten André Tungesvik, Cille Biermann og Pål Thoresen
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

1 kg sjøkreps

2 stk løk

4 fedd hvitløk

En håndfull timian

3 stk gulrot

1 stk purreløk

4 stk tomat

140 g tomatpure

1 dl olje

½ l kremfløte

2 stk sitron

En halv potte kjørvel

½ l vann

En halv potte bladpersille

Salt og pepper

Matlaging
Foto: NRK

Slik gjør du:

Det hvite av purreløken og en gulrot kuttes i fine strimler. Legg det i isvann til senere bruk.

Ta av halen på sjøkrepsen og kok den i lettsaltet vann i ca 30 sekunder. Avkjøl i isvann og skrell deretter av skallet. Ta ut "tråden" som er på midten av ryggen. Legg krepsehalene på et klede til avkjøling.

Fres deretter hodene og klørne i en varm panne med olje, i ca 3 minutter. Tilsett da kuttet løk, gulrot, resten av purreløken, hvitløken og timian. Fres igjen i ca 3 minutter. Ha i tomatpure og fres i ett minutt. Tilsett vann og fløte og la det koke i ca en halvtime.

Sil av innholdet og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Legg det i en dyp, varm skål og ha i sjøkrepsen.

Lag en god salat med gulroten og purreløken som er strimlet. Ha i kjørvel og bladpersille til ønsket mengde.

Server gjerne med godt brød til.