Til fire personer trenger du:
1 kg sjøkreps
2 stk løk
4 fedd hvitløk
En håndfull timian
3 stk gulrot
1 stk purreløk
4 stk tomat
140 g tomatpure
1 dl olje
½ l kremfløte
2 stk sitron
En halv potte kjørvel
½ l vann
En halv potte bladpersille
Salt og pepper
Slik gjør du:
Det hvite av purreløken og en gulrot kuttes i fine strimler. Legg det i isvann til senere bruk.
Ta av halen på sjøkrepsen og kok den i lettsaltet vann i ca 30 sekunder. Avkjøl i isvann og skrell deretter av skallet. Ta ut "tråden" som er på midten av ryggen. Legg krepsehalene på et klede til avkjøling.
Fres deretter hodene og klørne i en varm panne med olje, i ca 3 minutter. Tilsett da kuttet løk, gulrot, resten av purreløken, hvitløken og timian. Fres igjen i ca 3 minutter. Ha i tomatpure og fres i ett minutt. Tilsett vann og fløte og la det koke i ca en halvtime.
Sil av innholdet og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Legg det i en dyp, varm skål og ha i sjøkrepsen.
Lag en god salat med gulroten og purreløken som er strimlet. Ha i kjørvel og bladpersille til ønsket mengde.
Server gjerne med godt brød til.