Normal

Kreftsyke snytt for Stones-penger

Kreftsyke barn skulle få glede av overskuddet etter Stones-konserten i Danmark. Men slik gikk det ikke.

The Rolling Stones, Horsens, Danmark, 2006
Foto: MARTIN RAVN / AP

Mick Jagger i Rolling Stones på scenen under konserten på Koengen i Bergen fredag kveld.
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Les også: Vått og vidunderlig

Da Rolling Stones spilte i Danmark i sommer, før de kom til Bergen, skulle overskuddet av konserten gå til et dansk barnekreftfond. Men pengene kom aldri så langt, melder danske EkstraBladet .

Det var de danske P3-Nyhetene som avslørte at Rolling Stones tjente et tosifret millionbeløp da de spilte i Horsens i Danmark. Men at de kreftrammede barnene aldri fikk se noe til de lovede pengene.

Ikke overskudd

Konserten fikk de danske anmelderne, i likhet med i Norge, til å renne over med godord. Men den kunstneriske suksessen ga ikke noe overskudd for arrangøren, som hadde en omsetning på omkring 80 millioner danske kroner.

Dermed ble det ingen penger til de kreftrammede barna.

- Vi i Børnecancerfondet hadde selvsagt forventet et forholdsvis pent beløp. Men nå ser det altså ut til å bli nærmere null, sier Børnecancerfondets formann Henrik Hertz til EkstraBladet.

Størst i Europa

Horsens-konserten, som var Stones største på Europaturnéen, med 85.000 betalende gjester, ble også avviklet med momsfritak. De fikk altså selge billetter uten moms, mot at overskuddet skulle gå til Børnecancerfondet.

Et par dager før konserten dukket imidlertid folk fra skatteetaten opp og ville endre på reglene.

- En del av regnskapet ble derfor skattepliktig, og regningen på 1,9 millioner til skatteetaten, gjør at vi ikke kan gi penger til de kreftrammede barna. Men vi ønsket selvsagt heller å gi penger til Børnecancerfondet enn til skatteministeren, sier sier Erik Munk, leder for Musikkforeningen Eigils, som var arrangør av Stones-konserten i Horsens til Danmarks Radio .

Kulturstrøm

  • Lanserer musikkdokumentar-serie

    I oktober lanserer Netflix musikkdokumentar-serien «ReMastered». Kvar av dei åtte episodane vil fokusere på ein musikar og lovar å kome med innsikt som ikkje har blitt fortalt tidlegare. Blant musikarane i serien er blant anna Bob Marley, Johnny Cash og Sam Cooke.

  • Unik releasekonsert

    Jærbuen Hilde Selvikvåg er en av Norges mest spilte artister på radio. Nå vil hun bruke musikken til noe hun brenner for. 27-åringen skal samle inn penger til demenssaken, og starta med konsert i hjembyen.

    Jærbuen Hilde Selvikvåg er en av Norges mest spilte artister på radio. Nå vil hun bruke musikken til noe hun brenner for. 27-åringen skal samle inn penger til demenssaken, og starta med konsert i hjembyen.

Flere kulturnyheter