Kram snø

Hvorfor er snøen av og til kram, og av og til ikke?

Snømann

TIDDELI-BOM: Det må være kramsnø for å kunne lage snømann.

Foto: NRK

Solveig har fått e-post fra Rose som vet at det ikke går an å bygge snømann i allslags vær, men hvorfor er det sånn?

Svaret er: Temperaturen er viktig. Når det er nullgrader ute er forholdene gode for å lage en stor og fin snømann. Da smelter litt av snøen av varmen fra hendene dine og dette fungerer som et slags lim som gjør at du får til å lage byggverk av snø.

Hør Solveig gi deg hele svaret i videoen: Seerspørsmål: om kram snø

Har du et spørsmål til Solveig? Send det til Newton .

Her kan du høre Solveig svare på andre seerspørsmål: Samleside Spørsmål og svar

Kulturstrøm

 • Henrik Scheele er død

  Skuespiller Henrik Scheele er død, 67 år gammel. Han huskes blant annet som programleder i det kontroversielle satireprogrammet Nikkerne på NRK. Han ble funnet død på hotellrommet sitt på reise i Kenya.

 • Snøhetta på innovativ toppliste

  Det norske arkitekt og designbyrået har fått en 38. plass på lista til Fast Company over verdens mest innovative selskaper. I november åpnet det nye biblioteket i Calgary i Canada, tegnet av Snøhetta. Nærmere 300.000 har besøkt det fire etasjer høye bygget over T-banestasjonen i sentrum. Juryen mener det redefinerer konseptet bibliotek, med klatrevegg og tech-område for tenåringer blant alle sonene. Bygningen er ment å være et oppholdssted like mye som et utlånssted for bøker, for all slags folk.

  Biblioteket i Calgary tegna av Snøhetta
  Foto: Snøhetta
 • Tok hjem flest Brit Awards

  DJ-en Calvin Harris og gruppen The 1975 ble de to mest prisvinnende artistene under musikkprisutdelingen Brit Award, med to priser hver, skriver BBC. The 1975 fikk pris for beste album med «A Brief Inquiry Into Online Relationships» og beste britiske gruppe. Calvin Harris fikk prisen for beste single for låten «One Kiss» sammen med artisten Dua Lipa (bildet). Harris fikk også prisen for beste produsent.

  Dua Lipa og Calvin Harris på Brit Awards
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP