En dansk kvinne opplevde å komme borti sine edlere deler rett etter å ha skåret chillipepper. Det ga henne en pirrende følelse, og den erotiske industrien fikk inspirasjon til enda et produkt: Chiliolje til intimbruk.
Pepper & pasjon fikk paret Maren & Tormod til å være testpanele for å finne ut hvor vidt chilikrabbe virker erotisk stimulerende.
Høye forventninger
Sentralstimulerende: Er chili erotisk mat? (Foto: SCANPIX)
Tormod har høye forventinger.
- Jeg husker at foreldrene mine fikk en bok om erotisk mat for ti år siden. Den var spennende. Kanskje mest på grunn av bildene, sier Tormod. Maren mener all mat kan være erotisk.
- Det kommer an på humøret. Jeg blir lett i stemning av sjokolade og spennende krydder, sier hun. Med chilikrabbe på menyen ligger det an til å bli en het kveld.
Virker som spansk flue
Både chili og skalldyr har ord på seg for å være effektive afrodiasdiaka. Det vil si de inneholoder stoffer som setter seksualkjertlene i gang. Det er sagt om chili at det virker like effektivt som spansk flue.
Spansk flue er navnet på et seksuelt stimulerende middel og kommer fra en bille som tørkes og males opp. Pulveret kan blandes i i kaker, drinker eller andre matretter. Men der hvor spansk flue kan føre til død, lover vi at chili kun kan føre til brennhete følelser, og positiv innvirkning på kroppens endorfiner.
Skalldyr er også et kjent afrosisiakum. Både hummer, kreps og krabbe innholder jod, fossfor og mineraler som skal virke stimulerende. Er du pirret til å prøve chilikrabbe?Her kommer oppskriften:
Oppskriften
Hentet fra den erotiske kokeboka "Flørt" av Dagfinn Hov/Viggo Pedersen.
Dette trenger du:
2 kokte krabber
3 ts tamarind (Hvis du ikke finner det, bland like deler balsamico eddik og limejuice)
¾ kopp kokende vann
3 ss olivenolje
2 rødløk i små biter
5 cm finhakket ingefør
4 røde hele chili uten frø, finhakket
1-2 ts chilipepper
2 ts tomatpure
2 ts sukker
2 ts maisenna
På toppen: rød og grønn chilipepper, strimlet vårløk i biter
Serveres med brød.
Slik gjør du
Hell tamarind i kokende vann, og la det trekke i 20 min. Mens du venter kan du skrubbe og rense krabbene, ta ut paven og dele bukskjoldet i fire med en skarp kniv. Klørne skal sitte fast i bukskjoldet under tibredningen.
Legg krabbestykkene på et serveringsfat. Varm oljen i en wok eller en stor gryte, og fres løk og chili et par minutter. Hell tamarindvannet over, og senk temperaturen. La det koke inn i ca. 4 min. Tilsett tomatpure og sukker, og til sist maisenna utrørt i litt vann.
Knekk de store krabbeklørne forsiktig, og hell sausen over. Dryss over rød og grønn chilipepper og strimlet vårløk. Og server med brød til.
God appetitt!
Og slik gikk det...
Sannsynlig utfall: sex
Tilbake til Maren og Tormod, og hvorvidt de syntes chillikrabben var erotisk stimulerende:
- Følelsen av å ha spist chilikrabbe er et godt utgangspunkt, sier Maren. Og Tormod legger til:
- Ja, det er stor sannsynlighet for at det blir sex etter sånn mat!
Og for de som ikke har tid eller lyst til å stå over grytene: Det finnes chiliolje og få kjøpt i erotiske butikker. Den smøres på klitoris… Kanskje en julegaveidè til en den du vil dele juleelskoven med?