Selger «Flappy Bird»-mobiler til dobbel pris

Etter at spillsuksessen ble fjernet fra app-butikkene, selges «Flappy Bird»-mobiler for opptil 13.000 kroner på Finn.

Flappy Bird

Flere øyner muligheten til å selge mobiler med «Flappy Bird» til en høy sum etter utvikleren fjernet spillsuksessen fra app-butikkene.

Foto: HOANG DINH NAM / Afp

Er du desperat etter å spille «Flappy Bird» kan det koste deg dyrt. Kort tid etter at spillet ble fjernet fra app-butikkene på søndag, har det blitt lagt ut en rekke annonser for telefoner hvor Flappy Birds er installert. Og prisen er ikke beskjeden.

Den eneste muligheten for å spille det avhengighetsskapende mobilspillet, er nemlig om det allerede er installert på telefonen. Den dyreste «Flappy Bird»-telefonen på Finn.no, koster 13.000 kroner. Det er en Iphone 5S 32 gigabyte som har en nypris på 6690 kroner.

Fem av telefonene koster fra 10.000 og oppover, mens andre selgere ikke har priset telefonene like ambisiøst. Den billigste telefonen med «Flappy Bird» på Finn koster 1700 kroner.

På eBay har folk lagt seg langt høyere enn nordmennene. En selger fra Storbritannia har satt prisen til 1 million pund, rundt 10 millioner norske kroner.

– Et vilt spill til en vill pris, skriver selgeren som sjenerøst nok inkluderer frakt i prisen.

Flere av andre eBay-selgere har også satt prisen til flere millioner kroner. Andre har moderert seg til noen hundre tusen for «Flappy Bird»-telefonene.

– Spent på hvor desperate folk blir

Dennis Venås har kastet seg på «Flappy Bird»-bølgen og selger hele to telefoner og en iPad på Finn. Iphone 5s har han satt til 11.000 og 13.000, mens iPad-en ligger på 5000 kroner.

– «Flappy Bird» er grunnen til at jeg har satt prisen på telefonen dobbelt så høyt som den egentlig koster. Hadde ikke spillet vært installert, ville jeg lagt meg mye lavere i pris.

Venås har selv spilt mye «Flappy Bird», men klarer å unnvære det dersom telefonen blir solgt. Han hadde egentlig ingen planer om å kvitte seg med telefonen, men øynet muligheten da «Flappy Bird» ble fjernet.

– Dersom jeg får solgt telefonen, kommer jeg til å kjøpe en helt lik. «Flappy Bird» betyr ikke så mye for meg, sier Venås til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flappy Bird-annonser på Finn

Det har dukket opp en rekke annonser på mobiltelefoner som selges med «Flappy Bird» på Finn i løpet av de siste dagene.

Foto: Faksimile Finn

I tillegg til at han ønsker å tjene penger, har Venås lagt ut annonsen for å se hvor desperate folk kan bli.

– Spillet er veldig avhengighetsskapende og det har vært mye aggresjon i sosiale medier fra folk som ikke rakk å laste ned spillet før det ble fjernet, sier Venås.

Annonsen har hatt en rekke visninger, men det er foreløpig ingen «Flappy Bird»-entusiaster som har slått til.

Har ikke opplevd lignende

Henrik Faller

Henrik Faller i Finn forteller at de ikke har opplevd lignende på markedsplassen før.

Foto: Finn

Ifølge Henrik Gustav Faller i Finn.no, er fenomenet unikt.

– Jeg kan ikke huske å ha opplevd lignende tidligere, sier kommunikasjonsrådgiveren til NRK.

Annonsørene på Finn har ikke lagt seg like høyt i pris som flere på markedsplassen eBay har valgt å gjøre.

– På eBay ser vi at spillet ligger annonsert for flere hundre tusen, men noe slikt har vi ikke sett på FINN ennå selv om prisene også hos oss er høyere enn det telefonene selges for til vanlig.

For øyeblikket ligger det 24 annonser på Finn hvor «Flappy Bird» brukes som salgsargument for å selge mobiler eller nettbrett.

– Det blir spennende å se om antallet «Flappy Bird»-annonser øker i løpet av de neste dagene, sier Faller.

Taklet ikke suksessen

«Flappy Bird» hadde relativt kort levetid, men rakk å bli en stor hit. Spillet lå på topplistene i en rekke land verden over, men suksessen falt ikke i god jord hos utvikleren.

Laster Twitter-innhold

Flappy Bird var gratis å laste ned, men Dong Nguyen skal ha tjent hele 300 000 kroner dagen på spillet.

Nguyen omtaler seg selv som en «indie-spillutvikler», og har den siste tiden uttrykket misnøye over spillets popularitet på Twitter. Lørdag tweetet han at spillet skulle slettes om 22 timer.

Laster Twitter-innhold

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og flere tryglet Nguyen om å ikke fjerne spillet. Det har blitt stille fra Nguyen etter han annonserte at spillet skulle fjernes.

Landskapet i Flappy Bird kan minne om Super Mario. Det har blitt spekulert i om det er juridiske årsaker til at Dong fjerner spillet. Både Nintendo og Dong tilbakeviser påstanden.

Laster Twitter-innhold

Populære kopier

Flere «Flappy Bird»-kopier har allerede klatret i App Stores toppliste. «Fly Birdie – Flappy Bird Flyer» lå tirsdag på førsteplass over gratis-apper.

På femte plass på samme liste, ligger «Flappy Bee». Som navnet tilsier, er spillet trolig inspirert av «Flappy Bird». Til sammen fire av de tolv mest populære appene fremstår som «Flappy Bird»-kopier.

Kulturstrøm

 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King
 • Konkurrerte med Edvard Munch

  Tidlig på 1900-tallet konkurrerte kunstneren Olaf Lange med Edvard Munch og ble kjøpt inn av de store Nasjonalmuseene, ble sparket ut av Tyskland under krigen – og siden glemt. Nå vises verkene hans i en ny utstilling på Stavanger kunstmuseum. Hør historien om kunstneren her i Studio 2.

  Olaf Lange
 • Stjernene sørger over Stan Lee

  Stjernene sørger over tegneserieskaperen Stan Lee, som døde 95 år gammel – og hyller ham i sosiale medier. – Det vil aldri bli en ny Stan Lee, twitrer Chris Evans, som har spilt Captain America, en av superheltene i Marvel-universet som Lee skapte. Robert Downey Jr. la ut et bilde av seg selv og Stan Lee på Instagram, og skriver:« – Jeg skylder deg alt.» Stan Lees stjerne på Hollywood Walk of Fame er også dekket av blomster og avskjedshilsener i dag.

  Stan Lee
  Foto: MARIO ANZUONI / NTB Tema