Programleder Kjartan Trana har verdens minste grandiosa og et kjøleskap som nesten er tomt når Norge Rundt starter denne gangen.
Heldigvis får han besøk av Bergens gladeste kurskokk, Leni Ravnøy Eriksen, som har med seg velfylte bæreposer med mat. Hun har også med seg massevis av tips til enkel, god og morsom mat.
Her er oppskriftene på noe av det som lages i løpet av kvelden.
Tortillas a la "Noruega Redondo"
Tortillas a la "Noruega Redondo"
En pakke Tortilla wraps
Strimlet svinekjøtt
Isbergsalat
Rød, grønn og gul paprika
Rød løk
Grønn chili
Tomat
En dasj med lett rømme
Basilikum eller noe annet til pynt
Salt og pepper
Denne retten tar det kun 15 minutter å lage. Ta først tortillas-lefsene og stikk dem, en og en, ned i ildfaste former eller glassboller. Nå er det meningen at disse lefsene skal få form som en skål når de tørker. Dette gjør du ved å sette dem i ovnen på 200 grader mens de fortsatt ligger i skålene.
I mens steker du svinekjøttet. Du kutter så paprika, løk og chili i strimler og har dette i panna sammen med kjøttet. Tilsett kun litt salt og pepper.
Når tortillas-skålene er ferdig legger du isbergsalat i bunnen på disse, du fyller opp med innholdet fra steikepanna og pynter med litt rømme, tomater og noe grønt på toppen. Mmmmmm....
Pizza "Cerchio di Norvegia"
En ferdig pizzabunn
Revet ost
Ett glass pizzasaus
Ett glass med pesto
Spekeskinke
Ruccolasalat
Rømme
Eller hva som måtte finnes i huset
Enklere en dette kan det nesten ikke bli. Smør bare pizzasaus på den ferdige bunnen og dryss på godt med ost. Sett ovnen på 225 grader og smekk inn pizzaen.
Når den er gylden og ferdig så er det bare å putte på litt pesto, dandere ut skinka og strø på ruccola. Du pynter det hele med noen skjeer rømme.
Garantert en ny og god pizzasmak. Merk at denne pizzaen egentlig kan lages slik du selv ønsker det, med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.
Middelhavssalat fra Bergen
Middelhavssalat a la Bergen
Scampi eller kamskjell
To lime
Olivenolje
En mango
En avocado
Rød, grønn og gul paprika
Rød løk
Grønn chilli
Diverse salatblader fra nærmeste butikk
Kutt paprika, chilli, avocado, tomater og mango i små biter. Putt dette hakket i en skål og tilsett olivenolje, saft fra lime og salt og pepper. Rør til du får en herlig salsa.
Hakk opp salaten og fres sjømaten i panna. Nå gjenstår det bare å dandere salatblader, scampi og salsa på et fat. Lett og enkel mat må det kalles.
I tillegg til alt dette gir vi Leni en utfordring: Lag noe godt ut av de gamle restene som Kjartan har i kjøleskapet sitt. Den utfordringen er virkelig en utfordring!
Hvordan det går får du se på Norge Rundt denne fredagen, men før det kan vi jo gi deg oppskriften på programlederens fredagssnacks:
Blodpøls på trøndersk vis
En blodpølse
Et glass lys sirup
Sukker
Stek tynne skiver av blodpølse i panna. Smør på med sirup og strø på sukker. Skikkelig Norge Rundt-kos for hele familien.
Se Norge Rundt fredag 21. januar klokken 19.30