Korn-vokalist med bok og opera

Jonathan Davis har travle dager.

Korn på Norwegian Wood

Korn-vokalist Jonathan Davis, her i Frognerbadet for en drøy uke siden, er en svært travel mann for tiden.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Stor stemning blant publikum på Norwegian Wood.

Stor stemning blant publikum på Norwegian Wood.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Se bildene: Korn på Norwegian Wood, 2007!

Les flere metal-nyheter!

Vokalist Jonathan Davis i Korn, som akkurat var innom Norge og spilte på Norwegian Wood, planlegger å skrive både opera og bok.

12 skrekkhistorier

Han har valgt ut sine 12 favoritter blant skrekkhistorier, og får sine 12 yndlingsillustratører til å billedlegge dem, forteller han til AOL:

- Jeg har også startet å skrive en opera sammen med Richard Gibbs og Clive Barker («Hellraiser»), sier Davis.

Han skal skrive sangene til operaen som får navnet «Oblivion» og handler om verdens undergang. De tre har akkurat påbegynt arbeidet med den.

Var sjefsskurk

Jonathan Davis har også hatt en rolle som sjefsskurk i skrekkfilmen «Sin-Jin Smyth», der rollelisten ellers består av musikerkollega Billy Duff fra The Cult, pornostjernen Jenna Jameson og proffbryteren Roddy Piper, mens musikken besørges av de gotiske horrorrockerne Midnight Syndicate.

Filmen skulle hatt premiere i fjor, men er blitt utsatt. Nå tyder ting på at den er underveis.

- Jeg håper den kommer ut, fastslår Davis, som knapt har fått tid til å være hjemme med sitt tredje barn, den nyfødte sønnen som har fått navnet Zeppelin. Fra før av har han sønnen Pirate (2) og Nathan (11).

Kulturstrøm

  • Regjeringen vil styrke kulturskolen

    Tre av ti barn i grunnskolen går på kulturskole. En ny rapport viser at potensialet er mye større. Nå har Kunnskapsdepartementet bestilt en rapport for å kartlegge utfordringer og muligheter.

  • Emmy-blemme

    En levende dirigent ble til en død dirigent under nattens TV-sendte Emmy-utdeling. I avdelingen «vi minnes folk som har gått bort» ble Oslo Filharmoniens tidligere dirigent, i år avdøde André Previn, hedret til et bilde av den høyst levende dirigenten Leonard Slatkin. Produksjonsselskapet Fox har så langt ikke kommentert pinligheten.

    Leonard Slatkin
    Foto: Screenshot Fox