Se Valkyrien Allstars live!

Tirsdag 7. februar dro folkrockgruppen Valkyrien Allstars vårens Kontorkonsertsesong i gang. Se konserten her.

Video Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

– Musikk er viktig for oss

Støttesenter mot Incest ble plukket ut blant mange andre arbeidsplasser på Østlandet som gjerne ville ha besøk av Valkyrien Allstars på kontoret.

«Mange incestutsatte har selv musikk som en av sine uttrykksmåter. Det kan derfor være av stor verdi for mange at akkurat Valkyrien Allstars kommer til vårt senter med sitt unike musikalske uttrykk. Det å fylle senteret vårt (for hele senteret er vårt 'kontor') med musikk er viktig for oss», stod det blant annet i støttesenterets søknad.

Ny plate i fjor

Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Syvertsen som ledende vokal.

Ifølge SNL, møttes de på Strunkeveko i Valdres, og startet i 2004 opp med jevnlige spillekvelder på utestedet Valkyrien i Oslo; derav navnet.

Gruppen ble kjent allerede før den selvtitulerte debutplaten kom ut i 2007. I 2006 kom Syvertsen, Hilmen og Sollid til finalen i NRKs Kjempesjansen, fikk Grappas Debutantpris og turnerte med Rikskonsertene.

Siden har trioen fortsatt å vekke oppsikt med sin rocka folkemusikk. De ble nominert til Spellemannsprisen i klassen «Årets nykommer» i 2007, og året etter ble de kåret til «Årets Folkemusikkartist» under Folkelarm i Oslo.

I fjor ga Valkyrien Allstars ut sin tredje plate, Ingen hverdag. Mange av tekstene er hentet fra kjente norske diktere, deriblant Inger Hagerup, Olav H. Hauge og André Bjerke.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Kulturstrøm

 • Mener operaen får urettferdig mye

  Staten sponser operaen i Oslo med over to tusen kroner per billett, mens museene i Bergen kun får en hundrelapp. Dette mener redaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen er «himmelropende urettferdig». Til Nettavisen sier han at Oslo grabber til seg stadig mer på bekostning av andre, og krever at kulturministeren ser på fordelingen av kunstpengene.

  Sigvald Sveinbjørnsson
 • Nytt AFK-kunstverk stole

  Kunstverket «Vetten» av gatekunstnaren AFK er stole frå Fløyen. Det var ein forbipasserande som i går meldte frå om at den var vekk. Metallskulpturen dukka opp på Fløyen i 2017. Den har også blitt førsøkt stole tidlegare, då forsvann vengene.

  AFK-statue på Fløyen
  Foto: Karl Kleveland