Se Valkyrien Allstars live!

Tirsdag 7. februar dro folkrockgruppen Valkyrien Allstars vårens Kontorkonsertsesong i gang. Se konserten her.

Video Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

– Musikk er viktig for oss

Støttesenter mot Incest ble plukket ut blant mange andre arbeidsplasser på Østlandet som gjerne ville ha besøk av Valkyrien Allstars på kontoret.

«Mange incestutsatte har selv musikk som en av sine uttrykksmåter. Det kan derfor være av stor verdi for mange at akkurat Valkyrien Allstars kommer til vårt senter med sitt unike musikalske uttrykk. Det å fylle senteret vårt (for hele senteret er vårt 'kontor') med musikk er viktig for oss», stod det blant annet i støttesenterets søknad.

Ny plate i fjor

Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Syvertsen som ledende vokal.

Ifølge SNL, møttes de på Strunkeveko i Valdres, og startet i 2004 opp med jevnlige spillekvelder på utestedet Valkyrien i Oslo; derav navnet.

Gruppen ble kjent allerede før den selvtitulerte debutplaten kom ut i 2007. I 2006 kom Syvertsen, Hilmen og Sollid til finalen i NRKs Kjempesjansen, fikk Grappas Debutantpris og turnerte med Rikskonsertene.

Siden har trioen fortsatt å vekke oppsikt med sin rocka folkemusikk. De ble nominert til Spellemannsprisen i klassen «Årets nykommer» i 2007, og året etter ble de kåret til «Årets Folkemusikkartist» under Folkelarm i Oslo.

I fjor ga Valkyrien Allstars ut sin tredje plate, Ingen hverdag. Mange av tekstene er hentet fra kjente norske diktere, deriblant Inger Hagerup, Olav H. Hauge og André Bjerke.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Kulturstrøm

 • Ariana Grande til Noreg

  Popartisten Ariana Grande skal spele konsert i Oslo i oktober 2019. Artistens siste musikkvideoen brukte mindre enn 34 minutt å passere ein million visingar på Youtube denne månaden. Ingen annan video på nettstaden har nådd milliongrensa så raskt.

 • «Radio Gaga» blir eget blad

  Tegneserien «Radio Gaga» blir et eget seriehefte etter at bladet Pondus brøt med utgiveren Egmont. Tegneseriestripen var en fast del av bladet inntil bruddet. «Radio Gaga» skal utkomme ni ganger i 2019, ifølge en pressemelding fra Egmont. Serien som skildrer livet og dramaet som foregår rundt en kaotisk radiostasjon, er laget av Øyvind Sagåsen. (NTB)

  Øyvind "Flis" Sagåsen er serieskaperen bak "Radio Gaga"
  Foto: Egmont / Handout / NTB Tema
 • Facebook størst på pengeinnsamling

  84 prosent av norske ideelle organisasjoner brukte i fjor Facebook til å samle inn penger, viser en undersøkelse gjort av Norsk innsamlingsråd og rådgivningsselskapet Deloitte. Det er en økning på 40 prosent fra året før, og gjør at Facebook har gått forbi direktereklame som det mest brukte innsamlingsverktøyet.