Hopp til innhold

Se Valkyrien Allstars live!

Tirsdag 7. februar dro folkrockgruppen Valkyrien Allstars vårens Kontorkonsertsesong i gang. Se konserten her.

Video Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

– Musikk er viktig for oss

Støttesenter mot Incest ble plukket ut blant mange andre arbeidsplasser på Østlandet som gjerne ville ha besøk av Valkyrien Allstars på kontoret.

«Mange incestutsatte har selv musikk som en av sine uttrykksmåter. Det kan derfor være av stor verdi for mange at akkurat Valkyrien Allstars kommer til vårt senter med sitt unike musikalske uttrykk. Det å fylle senteret vårt (for hele senteret er vårt 'kontor') med musikk er viktig for oss», stod det blant annet i støttesenterets søknad.

Ny plate i fjor

Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Syvertsen som ledende vokal.

Ifølge SNL, møttes de på Strunkeveko i Valdres, og startet i 2004 opp med jevnlige spillekvelder på utestedet Valkyrien i Oslo; derav navnet.

Gruppen ble kjent allerede før den selvtitulerte debutplaten kom ut i 2007. I 2006 kom Syvertsen, Hilmen og Sollid til finalen i NRKs Kjempesjansen, fikk Grappas Debutantpris og turnerte med Rikskonsertene.

Siden har trioen fortsatt å vekke oppsikt med sin rocka folkemusikk. De ble nominert til Spellemannsprisen i klassen «Årets nykommer» i 2007, og året etter ble de kåret til «Årets Folkemusikkartist» under Folkelarm i Oslo.

I fjor ga Valkyrien Allstars ut sin tredje plate, Ingen hverdag. Mange av tekstene er hentet fra kjente norske diktere, deriblant Inger Hagerup, Olav H. Hauge og André Bjerke.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)