Hopp til innhold

Se Valkyrien Allstars live!

Tirsdag 7. februar dro folkrockgruppen Valkyrien Allstars vårens Kontorkonsertsesong i gang. Se konserten her.

Video Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

Kontorkonserten med Valkyrien Allstars

– Musikk er viktig for oss

Støttesenter mot Incest ble plukket ut blant mange andre arbeidsplasser på Østlandet som gjerne ville ha besøk av Valkyrien Allstars på kontoret.

«Mange incestutsatte har selv musikk som en av sine uttrykksmåter. Det kan derfor være av stor verdi for mange at akkurat Valkyrien Allstars kommer til vårt senter med sitt unike musikalske uttrykk. Det å fylle senteret vårt (for hele senteret er vårt 'kontor') med musikk er viktig for oss», stod det blant annet i støttesenterets søknad.

Ny plate i fjor

Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Syvertsen som ledende vokal.

Ifølge SNL, møttes de på Strunkeveko i Valdres, og startet i 2004 opp med jevnlige spillekvelder på utestedet Valkyrien i Oslo; derav navnet.

Gruppen ble kjent allerede før den selvtitulerte debutplaten kom ut i 2007. I 2006 kom Syvertsen, Hilmen og Sollid til finalen i NRKs Kjempesjansen, fikk Grappas Debutantpris og turnerte med Rikskonsertene.

Siden har trioen fortsatt å vekke oppsikt med sin rocka folkemusikk. De ble nominert til Spellemannsprisen i klassen «Årets nykommer» i 2007, og året etter ble de kåret til «Årets Folkemusikkartist» under Folkelarm i Oslo.

I fjor ga Valkyrien Allstars ut sin tredje plate, Ingen hverdag. Mange av tekstene er hentet fra kjente norske diktere, deriblant Inger Hagerup, Olav H. Hauge og André Bjerke.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Kulturstrøm

  • Blir landets andre barnebibliotek

    Deichman Biblo Holmlia i Oslo åpner neste år og blir landets andre bibliotek der voksne ikke har adgang.

    Biblo-konseptet ble startet på Tøyen, og kom 2019 på Time for Kids' liste over de 50 beste stedene i verden for barn. Nå tas det ut i en ny bydel. Aldersgrensa på Deichman Biblio Holmlia blir mellom 10 og 13 år.