NRK Meny
Normal

Kontorkonsert med Randi Tytingvåg

Aibel AS i Stavanger var arenaen da Randi Tytingvåg dro i gang en ny sesong med kontorkonserter. Se hele konserten her!

Det ble kortreist musikk og tilløp til allsang da Stavangers egen jazzpoprockyndling Randi Tytingvåg dro i gang høstens Kontorkonsertsesong.

Det var tilløp til allsang da Stavangers egen jazzpoprockyndling Randi Tytingvåg holdt kontorkonsert i hjembyen sist tirsdag.

Sangeren og låtskriveren Randi Tytyingvåg spilte på en arbeidsplass i sin egen hjemby Stavanger, nærmere bestemt Aibel AS, der ingeniører fra hele verden kunne gleder seg over ny, norsk musikk.

Kontorkonserten blir arrangert av NRK i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon).

«Føler meg veldig jordet»

Randi Tytingvåg henter inspirasjon fra både jazz, viser, folkemusikk og cabaret i sine komposisjoner. Hun ble ferdig med jazzstudiene i London i 2001, og debuterte samme året under MaiJazz .

I vår var hun aktuell med sin fjerde plate, «Grounding», som fikk varm mottakelse fra publikum og presse.

I forbindelse med lanseringen forklarte artisten i et intervju til Stavanger Aftenblad at Grounding «handler om kroppslig og mental tilstedeværelse», «om å være jordet».

– Jeg føler meg veldig jordet nå. Både musikalsk og privat, sa hun til avisen.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.