Hopp til innhold

Konserttørken fikk Brenn. til å tvile

Da de ikke fikk lov til å spille konserter kom den store tvilen for den Spellemann-vinnende duoen Brenn. Men også nytt låtmateriale.

Brenn - audunbakken

Brenn. drømmer om å crowdsurfe i Telenor Arena. Og ha god lyd der. Bandet består av Rémy Malchère Pettersen (bak) og Edvard Smith Save.

Foto: Aurora Henni Krogh / NRK

– Helt siden jeg stod på en scene for aller første gang, var jeg sånn: «Wow, for et dop. Jeg må jage etter det», forteller Edvard Smith Save, som sammen med Rémy Malchère Pettersen danner duoen Brenn..

Bandet har vunnet Spellemann i kategorien rock for sitt debutalbum «Elsker», spilt på Lindmo og vunnet NOPA-stipendet. Bandet har også spilt på festivaler som Øya og Roskilde, og fredag spilte de for 350 ivrige festivalgjengere på Audunbakken i Sør-Odal.

– Det er jævlig fett å spille live. Det er jo der musikken deles, mener Edvard.

– Det prosjektet her hadde aldri kunnet eksistert som et rent studioprosjekt, skyter Rémy inn.

Skriver med tanke på dansegulvet

Brenn. elsker konserter så mye at de skriver låter med tanke på om folk kan danse til dem eller ikke.

– Jeg sto og hoppet i studio når vi lagde riff for å se om det kunne få hele publikum til å hoppe med, sier Edvard.

Men da konserttørken kom i forbindelse med pandemien måtte Edvard og Rémy se andre steder etter inspirasjon.

Edvard forteller at deres nye singel «Vandrer på solskinn» handlet om en fase der han satt hjemme og ikke hadde noe å gjøre.

– Ingenting ga mening. Brenn. er et liveband, og hva er det du da står igjen med når det forsvinner? Så den handler kanskje litt om at: «Ja, dette er fett, men er dette verdt det? Brenn. er fett, men jeg har det ikke fett», forteller Edvard.

Brenn - Audunbakken

Brenn. forteller at de ser på seg selv som et liveband og at det er der de får mest ut av musikken.

Foto: Aurora Henni Krogh / NRK

Når man ikke har det så fett

Duoen jobber mot et nytt album og forteller at det nye materialet har fått en litt annen tematikk.

– Vi har nok kanskje hatt en liten tematisk identitetskrise på de nye låtene. Det handler ikke om å være seksuelt frustrert eller å bli dumpa lenger, sier Rémy.

– Nå handler det om å ikke ha det fett med seg selv, og ikke vite hva man skal gjøre, og innse at tiden renner ut fortere enn forventet, legger Edvard til.

Brenn. mener det er viktig å kunne syte.

– Det er lov, men vit at det meste kan løse seg. Slapp av.

Audunbakken 2021
Foto: Aurora Henni Krogh / NRK
Audunbakken startet som en vennefest i hagen til foreldrene til Audun. Nå, nesten 20 år senere, er festivalen fortsatt fast inventar i skogen på Disenå i Sør-Odal. I år spilte både Marius Lien, Brenn, Moyka, Darling West og Death By Unga Bunga på det som omtales som Norges mest sjarmerende festival.

Drømmer og umulige mål

Selv om Brenn. hovedsakelig har et nøkternt mål om å «leve med forutsigbar økonomi i musikkbransjen», så har de – som det livebandet de er – enda større live-drømmer.

– Spille i Telenor Arena og ha bra lyd, sier Edvard.

– Det er et umulig mål, innvender Rémy.

– Vi får det til, det er drømmen. Å spille Telenor Arena med bra lyd, og å crowdsurfe fra foran til bakerst og kjøpe sånne blinkesolbriller.

Markus Bailey besøker sjarmerende Audunbakkenfestivalen dypt inne i Odalens skoger. Darling West er blant artistene som skaper en magisk stemning.

Markus Bailey besøker sjarmerende Audunbakkenfestivalen dypt inne i Odalens skoger. Darling West er blant artistene som skaper en magisk stemning.

brenn. spiller «Du og Jeg» pluss en flik at Nickelbacks «How you remind me» flettet inn. Spilt inn under P3aksjonen 2020.

Bbrenn. spiller «Du og Jeg» pluss en flik at Nickelbacks «How you remind me» flettet inn. Spilt inn under P3aksjonen 2020.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.