Hopp til innhold

Konsert-hyllest til Diana

Prinser og popstjerner hyllet prinsesse Diana i kveld.

Prinsesse Diana

HYLLET: Avdøde prinsesse Diana ville ha fylt år i dag.

Foto: JOHN STILLWELL / AP

Elton John, konsert i Trondheim, 2003

ÅPNET: Elton John var først ut. Her fra hans konsert i Trondheim i 2003.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

60.000 tilskuere, inkludert Dianas sønner prins William og prins Harry, hadde funnet veien til minnekonserten som ble holdt på det som ville vært Dianas 46-årsdag.

Prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris 31. august 1997.

Rammen for markering var Wembley stadion i London.

Elton John åpnet

Elton John, prinsessens gode venn som sang i hennes begravelse, åpnet konserten med å synge "Your Song" foran et gigantisk svart-hvitt-bilde av Diana.

Pharrell Williams

RAPPET: Kanskje ikke hele showet, men amerikanske Pharrell Williams' rapping var i hvert fall en del av kveldens program.

Foto: Kazuhiro Nogi / Scanpix/AFP

Han ble etterfulgt av veteraner som Duran Duran og yngre artister som The Feeling, Fergie fra Black Eyed Peas, Lily Allen og den amerikanske rapperen Pharrell Williams. Den engelske nasjonalballetten, som var blant Dianas favoritter, bidro også under konserten.

Vil minnes det gode

Prinsene William og Harry arrangerte konserten for å markere at det er gått ti år siden deres mor døde og for å hylle det humanitære arbeidet hun gjorde.

- I ti år har det vært knurring fra folk som har brakt fram det dårlige, og etter en stund virker det som om folk glemmer eller har glemt alle de fantastiske tingene hun gjorde, sa prins William før konserten.

Inntektene fra konserten kommer til å gå til veldedige formål.

Prins Harry hyllet også sin avdøde mor fra scenen.

Nye Wembley Stadion

FORSVARSVERK: Sikkerhetsoppbudet var stort denne kvelden på nye Wembley stadion.

Foto: Lewis Whyld / AP

- Denne kvelden er om alt som vår mor elsket i livet, musikken hennes, dansen hennes, veldedighetsarbeidet hennes, og familien og vennene hennes, sa den 25 år gamle prinsen til stående applaus fra publikum.

På tå hev

Sikkerhetsberedskapen rundt konserten var skjerpet, etter at to bomber ble funnet i London fredag og flyplassen i Glasgow ble angrepet lørdag.

Det seks timer lange showet ble vist kringkastet til 145 land, og det er anslått at rundt 500 millioner mennesker så på.

 

(c): NRK/NTB

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)