NRK Meny
Normal

Konkurranse uke 21

Ryk og reis-sekken kan bli din om du svarer riktig på ukens konkurranse.

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Denne uken skal vi frem til en by som på norsk heter "den blomstrende". Elven Arno renner gjennom byen som ligger på en slette ved foten av fjellkjeden Appenninene. Byen har ca. 350 000 innbyggere og står på UNESCOs liste over verneverdige byer.

Renessansen og humanismen er uløselig knyttet til byen. Byen anses i kunsthistorien som stedet der Romerriket og de gamle grekeres kunstidealer for alvor ble gjenoppdaget og videreutviklet. Mange av renessansens betydeligste representanter levde og virket her, blant andre Michelangelo, Leonardo Da Vinci, og Dante.

Vet du hvor vi skal denne gangen skriver et postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim, eller en e-post til rykogreis@nrk.no.

Ryk og reis NRK P1

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix