Konkurranse uke 18

Bli med i trekningen av en fin reisesekk!

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Denne gangen skal vi fram til en by, som er landets største by, og den nest største byen i Den Europeiske Union definert etter offisielle grenser. Byens våpen er en oppreist sort bjørn.

Byen er kjent for sine tallrike teatre og kunstscener og verdensberømt for sine museer, som det finnes over 160 av. De over 2 500 park- og grøntområdene i byen utgjør et areal på over 5 500 hektar og gir store muligheter til fritid og rekreasjon. Knapt noen by har så mange spor etter det tyvende århundre, og på 1990-tallet ble byen beskrevet som «verdens største byggeplass».

Vet du svaret, så kan du sende det inn på et postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim, eller på e-post til rykogreis@nrk.no.

Ryk og Reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Domstol avviste Wechat-forbud

  En ankedomstol i USA har avvist et forslag fra Justisdepartementet om umiddelbart å forby den kinesiske chattetjenesten Wechat, melder Reuters. Justisdepartementet ønsket forbud mot at Wechat-appen kan lastes ned fra amerikanske appstores.

 • Frykter for eventbransjen

  De nye koronatiltakene kan føre til at ingen vil booke arrangementer, sier leder i Sponsor- og Eventforeningen Janette Haukland til Kampanje. Mandag ble det innført nye skjerpede koronatiltak, blant annet en maksgrense på 20 personer på innendørs arrangementer uten faste seter i hovedstaden. De nye tiltakene skal vare fram til starten av desember (NTB).

 • Lene Løken er død

  Sigrun Helene Løken, betre kjend som Lene Løken, døde natt til søndag, 73 år gammal. Løken var ein sentral person i norsk kinobransje, og også Ap-politikar. Familien hennar opplyser om dødsfallet i eit Facebook-innlegg.

  Lene Løken, Film og Kino
  Foto: Helge Hansen