Konkurranse uke 18

Bli med i trekningen av en fin reisesekk!

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Denne gangen skal vi fram til en by, som er landets største by, og den nest største byen i Den Europeiske Union definert etter offisielle grenser. Byens våpen er en oppreist sort bjørn.

Byen er kjent for sine tallrike teatre og kunstscener og verdensberømt for sine museer, som det finnes over 160 av. De over 2 500 park- og grøntområdene i byen utgjør et areal på over 5 500 hektar og gir store muligheter til fritid og rekreasjon. Knapt noen by har så mange spor etter det tyvende århundre, og på 1990-tallet ble byen beskrevet som «verdens største byggeplass».

Vet du svaret, så kan du sende det inn på et postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim, eller på e-post til rykogreis@nrk.no.

Ryk og Reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.