Konkurranse uke 18

Bli med i trekningen av en fin reisesekk!

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Denne gangen skal vi fram til en by, som er landets største by, og den nest største byen i Den Europeiske Union definert etter offisielle grenser. Byens våpen er en oppreist sort bjørn.

Byen er kjent for sine tallrike teatre og kunstscener og verdensberømt for sine museer, som det finnes over 160 av. De over 2 500 park- og grøntområdene i byen utgjør et areal på over 5 500 hektar og gir store muligheter til fritid og rekreasjon. Knapt noen by har så mange spor etter det tyvende århundre, og på 1990-tallet ble byen beskrevet som «verdens største byggeplass».

Vet du svaret, så kan du sende det inn på et postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim, eller på e-post til rykogreis@nrk.no.

Ryk og Reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump